Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Blod er bedre end vand del 15.
Blod er bedre end vand del 15.


Forfattersiden.dk
Forfatter: Dragonfly
Skrevet: 2014-01-10 11:23:47
Version: 1.3
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Dette er 15. del af novellen ”Blod er bedre end vand”, der er en moderne vampyrhistorie. Modtager gerne korrektioner af stavefejl og spørgsmål til udvikling af det videre handlingsforløb.
På min blog kan man læse et indlæg om hvordan jeg kom på historien:
http://helle-sweets.blogspot.dk/2012/10/blod-er-bedre-end-vand.htm l
__________________________________________________________________ _______

Hun stak to i kurven og listede yderligere to i tasken og fortsatte mod afdelingen med dåsemad og sluttede af med at finde et rugbrød og et par pakker kødpålæg.

Da hun havde forladt butikken fortsatte hun sin vandren rundt i byen og drejede ned ad tilfældige gader til hun havde fundet en lille vej med få beboede huse. Der var ti huse på gaden og kun halvdelen var beboede, de andre var enten til salg eller bare forladt. Inez listede ind på den første grund og så sig om, men droppede det hurtigt, da det så for nyt og pænt ud; hun ville ikke risikere der pludselig kom nogen for at se på det eller fjerne møbler imens hun var der. Grunden ved siden af sprang hun over, da den var forladt og bare var et vrag. Hun ville ikke gemme sig der hvis et af de andre huse var brugbare.

Den fjerde grund så brugbar ud; det havde tydeligvis været til salg et stykke tid da den lille have bare havde fået lov til at passe sig selv og der var edderkoppespind overalt i vinduer og døre. Efter at have listet rundt i stueetagen undersøgte hun kælderen og var så tilfreds. Hun stillede rygsækken og indkøbene i et hjørne af kælderen og gik så på opdagelse efter brugbare ting.

Dem der havde boet der sidst havde efterladt overraskende mange ting - eller rettere, de havde stuvet en bunke skrammel ind i det ene kælderrum. Hun begyndte at rode gennem det hele og havde kort efter nok til at indrette kælderen nogenlunde beboeligt. Der var både en madras, tæpper, en klapstol, nogle spande, en presenning, reb og to kasseroller med løse håndtag. Madrassen trak hun over i hjørnet sammen med alle tæpperne og sit tøj. Sammen med kasserollerne stillede hun alle sine madvarer op mod muren ud mod haven og resten af sine ting smed hun i rygsækken efter at have fjernet sit simkort fra telefonen. Efter et par minutters afslapning tog hun en hættetrøje på og stak den ene pakke hårfarve i lommen.

En times tid senere stod hun på et offentligt toilet og gik i gang med at farve sit hår med øvede hænder. Da hun var færdig stod hun længe og betragtede sit spejlbillede. Hun så underlig ud med den nye hårfarve, men stadig for genkendelig, så hun greb lommekniven i sit nøglebundt og gav sig beslutsomt til at skære lange hårtotter af. Efter godt en time var hun blevet korthåret og havde endelig afsluttet tilretningen så det så acceptabelt ud.
***
Det var næsten tre måneder siden hun stak af hjemmefra, men det havde føltes som langt mere. Hendes penge var sluppet op selvom hun havde forsøgt at spare på dem, men i den kolde periode hvor hun havde levet i kælderen havde hun været nødt til at bruge en del af pengene på tæpper og lidt mere tøj så hun overhovedet kunne holde varmen.

Hun havde hele tiden skulle kæmpe for at styre sin trang til blod, men det var stadig kun blevet værre. Stemmen hun først havde hørt i klasselokalet dukkede op gentagende gange og lod næsten til at føre sit eget liv. Dybt i hendes indre rumsterede bæstet hele tiden og ventede på en mulighed for at komme ud, og efter en kort periode var hun begyndt på en meditations rutine i et forsøg på at holde det ro. I starten havde det ikke haft nogen effekt og hun havde anskaffet et par kæder og hængelåse så hun kunne lukke sig inde og lænke sig fast. Ikke at det havde hjulpet det fjerneste, kæderne hun havde viklet sig ind i og lukket med låse havde hun i løbet af natten snoet sig ud af og de låse hun ikke kunne sno af sig havde hun ganske enkelt ødelagt. Hvordan vidste hun ikke, men morgenen efter var det tydeligt at se og hun var smurt ind i blod nærmest fra top til tå.

Hun bandede og fandt noget af det vand hun havde stjålet fra et af de andre huse og vaskede det meste af blodet af sin kulderystende krop og skiftede tøj. Hastigt derefter åbnede hun en dåse mad og spiste det med dyrisk grådighed direkte fra dåsen med fingrene uden så meget som at overveje at varme det op. Det lød ækelt og hverken lugt eller konsistens var nydelsesværdig, smagen var heller ikke, men den var lidt bedre. Bagefter slikkede hun sine fingre rene og fyldte dåsen med vand som hun drak ligeså hurtigt som hun havde spist maden.

Hun væmmedes ved sig selv. Hun var blevet som et dyr siden hendes blodtørst var begyndt. Hun var ikke længere Inez, den unge og fornuftige pige med et sundt forhold til en fyr og hans familie, hun var ikke den lydige og intelligente elev der passede sin skole og sine lektier og hun var aldeles ikke den datter hendes moder havde opdraget hende til at være. Hun var intet andet end et rovdyr der ynkeligt var nødt til at leve som en lovløs, gemt i et forladt hus der ikke kan kontrollere sig selv eller sin tørst. Havde husdyr opført sig sådan var de blevet aflivet på stedet.
__________________________________________________________________ _______

Novellen starter her: Blod er bedre end vand del 01.
Forrige afsnit: Blod er bedre end vand del 14.
Næste afsnit: Blod er bedre end vand del 16. - sidste del

haleløs2014-01-10 14:18:28

fin, levende beskrivelse af Inez' vagabonderen og kamp med sin blod-hungren; ville dog foreslå hende et øde sommerhusområde i stedet (færre 'fristelser' i form af hunde, babyer m.v. ) ;)
venligst ...
PS 'pressend+N+ing'

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk