Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Blod er bedre end vand del 01.
Blod er bedre end vand del 01.


Forfattersiden.dk
Forfatter: Dragonfly
Skrevet: 2012-08-30 16:13:25
Version: 1.11
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Dette er 1. del af en påbegyndt novelle, der er tænkt som en moderne vampyrhistorie. Modtager gerne korrektioner af stavefejl og spørgsmål til udvikling af det videre handlingsforløb.
På min blog kan man læse et indlæg om hvordan jeg kom på historien:
http://helle-sweets.blogspot.dk/2012/10/blod-er-bedre-end-vand.htm l
__________________________________________________________________ _______

Lyden af gardinet der blev trukket over gardinstangen nåede hendes ører efterfulgt af skarp, varm sol lige ned i ansigtet. Hun bandede lavmælt og trak dynen op over hovedet for at lukke af for sol og lyd, men hendes mor marcherede resolut hen og flåde dynen af hende.
”Stå op. Det er over middag; du kan ikke ligge der og drive hele dagen!” Miriam stod med hænderne i siden og forsøgte at se stor ud, hvilket mere var komisk end skræmmende.
”Men det er sommerferie... Og jeg er træt,” mumlede Inez og dækkede hovedet til med sin pude i stedet.
”Så sov om natten, ligesom os andre. Og du burde få et sommerjob så du ikke bare hænger hjemme,” Inez gryntede bare til svar og forblev gemt under sin pude. Moderen stod lidt og kiggede på hende, men sukkede så opgivende og forlod hendes værelse. Endelig. Inez blev liggende med puden et stykke tid, før hun gradvist flyttede den og vænnede sine øjne til den skarpe sol.

Da hun kom ud i køknet stod frokostbordet dækket og begge hendes forældre sad og spiste. Uden at sige et ord satte hun sig og rakte ud efter pakken med roastbeef. Hun havde mest lyst til at æde det rent, men vidste også at så ville hun få en skideballe, hvilket hun ikke havde overskud til at høre på, så i stedet tog hun et stykke og lagde det til rette på den skive brød, som moderen havde lagt af til hende. De spiste i tavshed og da de havde spist og bordet var ryddet, benyttede hun den første lejlighed til at cykle over til Rune, der boede i den anden ende af byen.

Det var Runes lillesøster, Signe, der åbnede for hende, satte i et jubelhyl og spænede gennem huset og ned til Runes værelse imens hun råbte ” Inez er kommet, Inez er kommet!” og hendes rottehaler dansede om ørerne på hende. Inez smilede af den livlige pige og fulgte efter hende ned til Rune, der gav sin søster en kildetur og grinende sendte hende ud af værelset igen. De havde et fantastisk forhold til hinanden de to og Inez misundte dem lidt, ikke at hun på noget tidspunkt ville bytte plads med Signe; hun var helt tilfreds med at være Runes kæreste, men hun ville gerne selv have en lillesøster som Signe. Hun var så livlig og munter som ingen anden, men blev aldrig irriterende. Inez’ tankestrøm blev forstyrret af Rune, der trak hende ind til et varmt knus og et kys på panden, der gjorde hende blød i knæende. De havde været sammen i over to år og alle deres venner drillede dem med, at de stadig fløj på lyserøde skyer.

”Hm”¦ du har næsten gule øjne i dag,” påpegede Rune efter at have taget det daglige kig på dem. Det var blevet et velkomstritual for dem efter de opdagede, hvor meget hendes øjenfarve skiftede.
”De var blå da jeg stod op,” Inez trak på skuldrene og tog sig til hovedet.
”Hovedpine igen? Vil du have et glas vand?” Han så bekymret på hende og forsvandt ud i køkkenet uden at vente på svar. Kort efter kom han tilbage med et stort glas vand og en Panodil. Inez tog kun imod vandet. De smertestillende virkede aldrig, så der var ingen grund til at tage dem.
”Er du ikke sød at trække for? Det er virkelig lyst,” Inez lagde sig træt i hans seng imens han trak for.
”Så lyst er det da ikke. Mit værelse ligger på skyggesiden af huset og havens træer tager det meste af lyset. Er du sikker på du ikke burde gå til lægen?”
”Jeg har været ved lægen og de kunne ikke finde ud af hvad det var,” hun krøllede sig sammen og dækkede ørerne med hænderne. Det var som om gadens larm og lyden fra Signes Tv alt sammen var samlet på Runes værelse. Det føltes som om hendes hoved var ved at eksplodere.
”Der må da være et eller andet”¦ du har fået det meget værre over de seneste måneder,” han lagde sig bag hende og holdt forsigtigt om hende. Hun fokuserede på lyden af hans åndedræt tæt ved sit øre og kunne mærke hans hjerte slå. Hun kunne høre det. Lyden af den rytmiske pumpen for at sende blodet rundt og en svag lyd, hun ikke kunne placere, fangede hendes opmærksomhed og havde snart efter lukket resten af larmen ude. Det var som om hun også kunne høre blodet suse gennem blodårene.
__________________________________________________________________ _______

Novellen fortsætter her: Blod er bedre end vand del 02.

haleløs2012-08-30 16:39:34

hejsan; foreløbig KUN læst overskriften; der finde en talemåde 'Blod er TYKKERE end vand' (forstået således at familieskab betyder mest), og jeg tror, det måske er dén, du har lidt misforstået?

Nu har jeg så sat bogmærke og læser teksten ... senest i løbet af week-enden ;)
venligst ...
Dragonfly2012-08-30 16:57:25
det er aldeles ikke misforstået. kender talemåden og har med vilje ændret det og forklaringen kommer gennem teksten senere :)
og tak :)

haleløs2012-08-30 17:14:00

halløjsan; velskrevet, fængende tekst; meget, meget levende ... har vi med to forsk. kulturer el. a. at gøre Inez/Rune ?

Har sat bogmærke, så jeg kan følge projektet ;)
venligst ...

PS ' ... og Inez misundEDE dem ...' = misunDTE
' ... ud i køk??net ...' = køkKEnet
' ... var samlet på runes værelse.' = Runes
' ... høre blodet LØBE gennem blodårene. ' foreslår et andet udtryk; SUSE, PUMPE el. andet
Dragonfly2012-08-30 17:30:08
Mange tak for rettelserne og at du vil følge arbejdet^^
og nej -de er af samme kulturer, jeg kan bare godt lide navnet Inez :)

MarieBachmann2014-03-16 21:13:48

Jeg kan rigtig godt lide første del, man får virkelig lyst til at læse mere. Du gør mig nysgerrig! Jeg synes du er rigtig god til showing, så man virkelig kan fornemme, hvordan Inez har det.
Dragonfly2014-03-16 21:51:53
mange tak :)

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk