Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
'HJERNESTÆRK' af overlæge i psykiatri Anders Hansen
'HJERNESTÆRK' af overlæge i psykiatri Anders Hansen


Forfattersiden.dk
Forfatter: haleløs
Skrevet: 2020-10-17 10:51:29
Version: 1.21
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


200 kloge sidet for kr 100,- inde på Google Books.
Eller bibliotek.dk

svenskernes produktive 'skærmtrold' pendant til dr. med. psykiater Peter Lund "hjerne"Madsen er specialist i at omsætte forskningsresultater til letforståelig, appellerende viden om menneskekroppens velbefindende.
Hjernen er kroppens administrerende direktør og kræver uophørligt nye input såvel indefra som udefra. Motion er nøglen til alt uansèt om du er seriøs gamer, musiker, studerende eller ...
Hvad sker der mon hvis firmaets administrende direktør blot læner sig tilbage, smækker fødderne på bordet og kun traller med på sin yndlingsmusik om og om igen  i hovedtelefoner? ! KROPPEN FORFALDER og udvikler undervejs diverse SKAVANKER !

Deprimeret?
Så START MED KAPITEL 4 og bliv straks meget klogere på hvordan depression skyldes faldende niveau af dopamin, serotonin, noradrenalin og BNDF, derfor dannes færre nye hjerneceller. Det sker derfor også en markant adfærdsændring.
Tre gange en halv times løb om ugen - eller en halv times daglig gang - har samme virkning på depression som medicin
. Det tager kun nogle uger at opnå den fulde antidepressive effekt.
En patient startede med kun at gå ti minutters små-ture, efter en måneds tid løb hun en times tid ad gangen "Det, hun var særlig glad for, var, at hun selv havde skabt forandringen i sit liv ( self-efficacy ) ... at det helt og holdent afhang af hendes egen indsats havde gjort underværker for hendes selvværd"

LÆS og LÆR om kroppens helt eget 'vidundermiddel' BDNF (Brain Derived Neutrophic  Factor) som produceres via konditionstræning , som tilsyneladende er alt for lavt hos folk med lavt østrogenniveau, betændelsesforekomster, deprimerede, stressede, overvægtige, styrker forbindelsen mellem hjernecellerne. BDNF må hjemmeproduceres af kroppen selv, fordi det (endnu) ikke findes som medicin. Og om NGF (Nerve Growth Factor) som i 1986 indbragte lægen Rita Levi-Montalcini nobelprisen for hendes 50 år gamle opdagelse via forskning i kyllingefostre.

Antiinflammatorisk kost, -tilskud eller medicin anbefales (jeg tillader mig derfor her at indskyde en varm anbefaling og henvisning til "Velsmurt Hjerne" af Simon Weisdorf og Martin Kreutzer med mange relevante, apellerende opskriftsforslag og overkommelige kostråd ("Nøglen til at frigive hjernens positive kræfter og opbygge et solidt bolværk over for alt det negative som fx stress hedder i høj grad antiinflammatorisk kost , her i en ny og lidt anderledes version med ekstra fokus på særlige råvarer og måltidsstrategier, der specifikt påvirker hjernen")). 

Bliv meget klogere på neurofarmakas fortid, nutid og fremtid set i lyset af den pågående forskning og forstå dig selv og din krops særlige reaktioner i dit helt eget tempo via en fordomsfri speciallæge!

HUSK; DU er selv dit livs eneste administrende direktør, som hverken kan fyres eller udskiftes; kun trænes og omprogrammeres - som du er  tvunget til at leve sammen med ALTID.
Så hvorfor underkaste sig unødvendige skavanker som man selv kan spise, designe og kontrollere sig fra?
SÆT SELV KURSEN, reb sejlene, lad dit fartøj bryde bølgerne i et rent fornøjelsestrip i stedet for et besværligt forhindringsløb!

youtube:
"träna för din hjärna - en föreläsning med Anders Hansen"

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk