Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Vandhanen der ikke ville løbe
Vandhanen der ikke ville løbe


Forfattersiden.dk
Forfatter: nhuth
Skrevet: 2013-12-25 11:11:38
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


”Vandhanen der ikke ville løbe”. En sand julehistorie.
I starten af december ringede det forsigtigt på døren; sådan et lille beskedent klemt, der ikke rigtigt ville forstyrre, men alligevel.
Her er det på sin plads at indskyde, at jeg bor i et boligkompleks opført i 1939 med lidt over 200 boliger oprindeligt tegnet af den berømte arkitekt Arne Jacobsen. Nu er det andelslejligheder, hvorefter vedligeholdelsen af f.eks. vandhaner alene påhviler den enkelte lykkelige andelshaver.

Det var min nabo her på første sal, der lige ville spørge om jeg havde vand i køkkenet”¦?
Ejendommen har i mange år været plaget af utallige vandskader, så jeg frygtede det værste. Men naboen ménte bare, om jeg havde vand i hanerne over køkkenvasken.
Joh, konstaterede jeg, medens naboen ventede og jeg lod vandet løbe lidt, ingen problemer.

To dage senere lød klokken igen. Nu havde naboen købt en anden opvaskemaskine, da den kun fire år gamle maskine ikke længere virkede. Vandtilførslen duede ikke længere.
Den nye maskine havde han selv installeret uden problemer. Den virkede imidlertid ikke. Ikke en dråbe vand modtog den fra den hane der er monteret på samme ”streng” hvorfra også jeg får vand i mit køkken. Uden problemer.
Både naboen og jeg huskede, at den koldtvandsstreng, der forsyner de 6 boliger i denne side af ejendommen befinder sig på ”min side” af skillevæggen. Under min køkkenvask sidder der da også en såkaldt ballofix-ventil, så det var nærliggende at tro det var dèn der voldte kvaler”¦
Det var det imidlertid ikke. Ingen af os følte nogen større tilskyndelse til at kontakte et af de lokale VVS-firmaer, da vi kender deres priser for ”servicebesøg” af 1 mand og 1 vogn!
Efter at have gennemtænkt og drøftet situationen en halv times tid, blev vi enige om, at det måtte være selve vandhanen inde under naboens køkkenvask, der måtte være tilstoppet. Ergo lukkede jeg ventilen på ”min side” og naboen afmonterede sin vandhane på sin side.
Ved at ”linde” på ballofixventilen på min side kunne vi konstatere, at der var fuldt tryk på strengen. (Vi havde sikret os med opvaskebalje og klude mod utilsigtet vandspild).
Den følgende dag, da naboen havde frekventeret det nærmeste byggemarked og indkøbt ét stk. tilsvarende vandhane, fortsatte vi vedligeholdelsesarbejdet, som lykkedes.

Jeg var imidlertid ikke tilfreds. Som gammel håndværker måtte jeg naturligvis skille hanen ad for at blive klogere på hvad der havde været galt. Efter seks timers arbejde, hvor jeg ved hjælp af en lille nedstryger nåede ind til hanens indre patenterede messingkonstruktion, fandt jeg endelig fejlen: en lille to-tre millimeter stor rusten metalstump fra vandrørets indre havde blokeret for ventilens sindrigt udtænkte lukke-mekanisme, som består af 14 dele.
Et enkelt pust med en sprayflaske smøremiddel direkte ind i hver ende af hanen ville have klaret problemet. Men da var den fire år ”gamle” velfungerende opvaskemaskine for længst kasseret og kørt bort.

Se, det var en sand julehistorie.    

haleløs2013-12-25 12:43:09

mit idol, Piet Hein, sa'e engang: 'problemer, der med løsningen vokser, er livets sande paradoxer'

En hundedyr problemstilling, forårsaget alene af en rusten metalstump indvendigt i jeres vandrør.
I stedet for at nøjes med at reparere / udskifte ventil blev osse naboens - sikkert udmærkede - vaskemaskine skrottet; forhåbentlig dog til glæde for nogen

Må jeg evt. bruge historie-billedet i ét af mine egne, spøjse projekter?
Tror, Amir gerne går undercover som blikkenslager ...
venligst ...
nhuth2013-12-25 16:16:50
Kære haleløs, du må inderligt gerne bruge min lille historie, som du vil.
Hvem er det lige Amir er? (Jeg kan ikke huske)
Vh.Nhuth
Åh, jo nu ser jeg, at det er den unge skakspiller, der snart skal giftes. Spændende!

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk