Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Drøm maj 2015
Drøm maj 2015


Forfattersiden.dk
Forfatter: Juan Silex
Skrevet: 2020-07-05 14:53:11
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Jeg havde en underlig drøm for lidt over fem år siden. Jeg drømte, jeg var til begravelse. Det var en af dansk politiks største koryfæer, der var død. En mand der var statsminister, mange mange år før jeg kom til verden. Mærkeligt nok var jeg lige pludselig der – til hans begravelse.

Jeg så mig lidt omkring i kirken og bemærkede en anden person i følget. En lidt ældre herre jeg kunne genkende som endnu en kendt skikkelse i dansk politik. Faktisk også en af dem der i dag er død. I min drøm var han imidlertid lyslevende. Denne politiker havde sin storhedstid på borgen i en helt anden epoke end ham, vi var ved at stede til hvile. Ham her var en af dem, der har levet, fungeret og præget dansk politik i min tid. Jeg kunne se, han forsøgte at fange min interesse. Han stod og pegede på kisten. ”Dette var det eneste, der betød noget for ham”, sagde den gamle Christiansborg-kæmpe til mig. Jeg måtte naturligvis hen at se lidt nærmere efter, hvad det var, han pegede på. ”Statsminister” stod der på kisten med kulørte, mest blå og røde, ”kinesiske” bogstaver af den type, jeg forbinder med Daloon og kinesiske restauranter i vor del af verden.

Så var der ligesom et ”klip” i drømmen, og jeg befandt mig nu et helt andet sted. Nærmere bestemt således at jeg kunne se ud over pladsen ved Statens Museum for Kunst. Det må jo have været øverst på trappen ud for indgangen til museet. Altså også med udsigt over mod Rosenborg og Kongens Have. Det var fint vejr. Sol og let diset. Forår eller sommer vil jeg tro, det var. En flok børn kom løbende hen over pladsen i min retning, og jeg gav mig til at spekulere over barndommen. Barndommen som sådan, min egen barndom, og hvordan jeg forholder mig til den.

haleløs2020-07-05 15:51:46

hejsan og varmt velkommen indenfor til alle os andre skriveglade!

Med et referat af en drøm i to dele, begge udmærket beskrevet så jeg som læser fornemmer både stemning og handling.

Var du mon i gang med at skrive opgave om dansk historie ... eller læste du bare til eksamen, siden det hele gik op i København?
venligst ...
Juan Silex2020-07-05 16:06:41
Mange tak!

Næh, jeg var faktisk hverken ved at skrive opgave eller læse til eksamen, da jeg fik den drøm. Gennem mange år har jeg bare været vant til at færdes i København, og desværre ikke så mange andre steder, og mit eget gæt er, at det er årsagen til, at hele drømmen foregik der. Faktisk var jeg ikke en gang specielt historie-interesseret dengang, men det er jeg sjovt nok blevet lidt mere siden. Venligt...

haleløs2020-07-05 16:31:26

Det slog mig, at 'statsministeren' måske bare kunne have været en prominent, historisk afgørende personlighed ... som fx NFS Grundtvig, som under sin forvisning virkede ved Christianskirken (straks over 'Den Store Amagerbro', Knippelsbro)?
venligst ...
Juan Silex2020-07-05 17:12:00
Ja, sådan kunne det faktisk sagtens have været. Og netop Grundtvig var jo faktisk også, udover præst m.m., politiker og sad en tid i Folketinget. Når jeg nu tænker tilbage på min drøm for fem år siden, er jeg dog temmelig sikker på, at personen, der lå i kisten, vitterligt har været dansk statsminister. Men ganske rigtigt så bliver tingene jo gerne mikset godt rundt i drømme. Venligst...

haleløs2020-07-05 18:29:54

... eller måske var din drøm 'et syn' en forudanelse? venligst ... ;)
Juan Silex2020-07-05 20:31:14
Ja, det kan tænkes. Måske især nu hvor der er gået nogle år, synes jeg ikke helt, jeg kan greje den drøm, jeg har beskrevet i teksten. Faktisk ved jeg ikke rigtigt noget om drømme og deres betydning. Jeg mener at have læst for nylig, at man ikke i psykologien tager drømme så alvorligt i dag som en gang, men jeg googlede lige lidt omkring det, og for eksempel på Netdoktor.dk så det for mig at se ud til, at det endnu tages lidt alvorligt. Venligst…

haleløs2020-07-05 20:52:54

er du mon involveret i politik... måske på græsrodsplan / fx skolebestyrelse?
Jeg tror, drømme ofte er en skønsom blanding af fantasi ... frygt, ønskedrømme, forventninger ... og, Ja, forudanelser ;)
venligst ...
Juan Silex2020-07-07 16:50:55
Njaeeh – ikke udover en meget ydmyg bestyrelsespost i en lokal forening for amatørkunstnere. På det seneste er jeg faktisk begyndt at interessere mig lidt historisk for dansk politik, men den aktuelle politiske verden må jeg nok indrømme, jeg på det nærmeste forholder mig eskapistisk til :-\

Ja, jeg tror også, drømme er sådan et sammensurium af følelser, forestillinger m.m. Og i drømmene bliver de så gerne koblet på en ret spøjs måde.

Undskyld i øvrigt det sene svar. Jeg har haft et par lange dage :-\ Venligst…

haleløs2020-07-08 22:00:40

haŕ du nogensinde stået ovre i Christianskirken, ikke så frygtelig mange meter fra Christiansborg og .... mærket ... historiens vingesus? Er det ikke pudsigt med disse mange historiske monumenter, hvis' betydning, vores samtid næsten har ... glemt?
Min yngste grankusine blev døbt i dén kirke midt under coronakrisen. Hendes tiptip-oldeforældre mødtes liiiige dér oppe i Skudsmaal (* u-færdig *) indre bys stræder i 1865, hun var pige i huset (vi har hendes skudsmaalsbog) han hjemvendt soldat efter ét års krigsfangenskab i kølvandet på 1864 nederlaget (vi har hans ('erindringsmedalje'), hvortil denne bondeknøs blev tvangsudskrevet med fire af sine brødre, som vistnok alle bukkede under i Slagtebænk Dybbøl.
Det gik dem godt; de var flittige og nøjsomme! De drev en række købmandsbutikker, opkøbte nogle ejendomme og fik både kudsk, kokkepige og telefon.
Ifølge Holger Bech-Nielsen har vores klode udslettet sig selv indenfor tusind år grundet vores ustabile teknologi (med mindre Trump kommer det hele i forkøbet?) ;)Lau G.N.2020-07-16 21:17:16

Det er altid fascinerende at få lov til, at tage par skridt gennem andres drømme og og måske får indblik i intetanede forhåbninger.

Velkommen til siden siden her :)

Hilsen
NatteRavnen

Kim Kure2020-07-19 19:59:58

Velkommen til Forfattersiden.

Drømme og (for)håbninger.

Som Haleløs skriver lykkes det nok for Donald Trump at udrydde verden før vi ved af det.

Håber der snart bliver valg.


Stigmata.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk