Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Hvad er værst?
Hvad er værst?


Forfattersiden.dk
Forfatter: madsen
Skrevet: 2014-03-08 00:14:44
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Jeg begyndte at læse denne her bog for et stykke tid siden. Niceville hedder den. Jeg lagde den fra mig en tid, men gik nu igen i gang med den. Jeg læste et par kapitler, fra der jeg var kommet, men da jeg havde læst det tredje kapitel, som oven i købet, fik mig til at tude i flere minutter efter, fik mine tanker i omløb. Det fik mig til at tænke på, hvis nogen spøger mig: Hvad er det værste, der nogensinde ville kunne ske for dig?, så vil ikke umiddelbart vide hvad jeg skulle sige. For hvad svarer man egentlig lige til det spørgsmål.

Normalt vil jeg måske svare; tjaa.. altså hvis nu hele min familie døde. Men det er jo ikke realistisk, så det vil aldrig kunne lade sig gøre, at det vil ske for mig. Og jeg vil nu sige, at et svar på det spørgsmål, skal være realistisk, for ellers ville det ikke kunne ske for mig.

Hvis jeg tænker mig grundigt om, tror jeg, at jeg ved, hvad jeg måske ville sige. Det er noget jeg har tænkt over før, men fortrængt igen, for det er jo ikke noget, man ligefrem går og tænker over hverdag.

- Hvis jeg tænker på, hvad der måske vil være det værste der kunne ske for mig, vil jeg muligvis svare, hvis jeg mistede mit barn under en graviditet. Det er realistisk, det er en ting som sker i verden, og for mig personligt, noget af det mest smertefulde jeg kan forstille mig, kunne ske for mig.

På en måde ser jeg dette svar som egoistisk. For jeg tænker ikke på andre end mig selv. Andre ville have ondt af mig, komme med trøstende kommentarer o.s.v., men de vil aldrig kunne føle den smerte jeg går igennem. Barnet lider heller ingen smerte. Det dør. Den eneste der lider, er mig.
- Men spørgsmålet var jo også, hvad der vil være værst for mig. Så det er vel okay.

Lige nu, er dette svar ikke en mulighed, da det ikke er realistisk for mig i dette øjeblik, da jeg ikke er gravid. Men hvad er så det værste.

En dag vil svaret helt sikkert være godkendt. Den dag jeg endelig bliver gravid, vil jeg være i stand til at sige dette, fordi det er en realitet.

Hvis jeg skulle sige noget nu, tror jeg, at jeg vil sige, at hvis der skete noget med Anna, eller hvis hun fik en alvorlig sygdom, så vil det være det værste der vil ske for mig.
-  Så vil folk måske sige, jamen er i ikke bare venner?. Jo, det er vi, og det er igennem 11 år, og jeg elsker hende så meget, at kun gud ved hvor meget. Så selvom vi "bare" er venner, betyder hun mere end noget andet.

Den dag jeg har et barn, vil vil ingen af de to ovennævnte svar kunne bruges. Så vil noget nyt lægge sig, som det vigtigste i mit liv. Mit barn. Når jeg har et barn, vil det barn betyde alt for mig, og det er det barn, som jeg vil beskytte med mit liv og min kærlighed for evigt.
- Hvis jeg blev gravid, mens jeg havde et barn, ville jeg stadig ikke kunne bruge første nævnte svar, så det barn jeg har, er vigtigere end et jeg endnu ikke kender.
- Men det tidspunkt, hvor jeg får flere børn, vil alle dem, selvfølgelig dele den plads i mit hjerte, som beskytter dem resten af deres liv.

Så hvis nogen spørger mig, Hvad er det værste, der nogensinde vil kunne ske for dig?, så vil jeg svare, at mit svar hele tiden vil skifte. Det vil skifte alt efter min alder, mit livssyn, og de mennesker, muligheder og oplevelser som jeg omgiver mig med. Der værste lige nu, er måske noget andet i morgen, så jeg vil lade spørgsmålet hænge ubesvaret i luften, og sætte andres tanker igang.


nhuth2014-03-08 01:25:31

Fremragende tekst.
I morgen vil jeg læse den igen og skrive en kommentar.
Venlig hilsen.
Nhuth

nhuth2014-03-08 08:26:40

Til Madsen
Niceville har åbenbart været med til at skabe denne tanke i dig: ”Hvad ville være værst for mig”. Så det er bestemt ikke egoistisk tænkt af dig at opstille nogle hypotetiske svar.
Din tekst er meget selvreflekterende og kommer vidt omkring.
Afsnittet om Anna er stærkt fordi du her har valgt at skrive om det måske næstværste. Men din slutbemærkning er nok den, der er ”rigtigst”. Det skifter med alderen og erfaringerne fra den tid du har haft. Heller ikke det er spor egoistisk. Blot eftertænksomt og med til at gøre dig voksen.

Jeg synes, at du har skabt en lille men helstøbt og filosofisk tekst.

Når du har læst Niceville færdig, kan du jo overveje at skrive en anmeldelse af den her på siden!

Venlig hilsen
Niels-Henrik Uth
madsen2014-03-08 08:31:44
Hej, jeg er virkelig positivt overrasket over din kommentar, da dette faktisk er den første tekst jeg rent faktisk skriver.

Jeg tror at jeg vil gøre som du siger, og skrive en anmeldelse af bogen, når jeg færdig.

Og igen mange tak for det fine svar, jeg sætter stor pris på det.

Hilsen "Madsen"

haleløs2014-03-08 08:41:28

aldeles dragende, filosofiske overvejelser!
"Det vil skifte alt efter min alder, mit livssyn, og de mennesker, muligheder og oplevelser som jeg omgiver mig med" NEMLIG!
Dit sprog er dejligt flydende, og du skriver rigtig godt!

VELKOMMEN HID; kig over til profilerne LauGN , kundenneHelene, NannaLA , Chilsen m.fl.
venligst ...
madsen2014-03-08 08:59:53
Tusind tak, jeg er meget glad for den positive respons på min tekst.

Hilsen "Madsen"

NannaLA2014-03-08 08:49:12

Hej Madsen,

Det tema, du tager fat i, er utrolig tankevækkende. Hvilket jo også var din indgangsvinkel til denne tekst.
Du remser et par forslag og situationer op, som ville være det værste for dig - eller næstværste. Det gør du fint, dog med et par gentagelser. Hvis du gennemlæste teksten igen, ville du kunne se nogle af de overflødige gentagelser.
Du benævner også fint dine tanker og følelser i din prosatekst, desværre virker det en smule som ren opremsning af hvis og hvis og måske hvis. Jeg går ud fra, at det du gerne vil med denne tekst, er, at sætte tanker i gang hos læseren - det lykkedes også - men hvad vil du mere? Hvad vil du sige med den?

Derudover er jeg enig med Nhuth, og hans påpegning af tekstens sidste passage. Den er klart det, der for mig, står allerklarest her, nemlig at erfaringer og ønsker, håb og valg skifter alt efter hvor man er i sit liv. Godt set!

Mvh Nanna
madsen2014-03-08 08:58:27
Hej Nanna

Jeg er meget glad for din kommentar, da det er godt for mig, som uerfaren forfatter at vide hvad der er godt og hvad jeg måske kan gøre bedre.

Da det har været en fuldstændig instinktiv trang til at skrive denne historie, har jeg hverken læst den igennem igen eller tænkt over hvad jeg egentlig vil med denne tekst.

Jeg gik direkte fra bogen, og over til at skrive historien, da det kom til mig, som noget jeg bare måtte have skrevet ned, for at jeg på en måde bedre selv kan forholde mig til det.

Jeg har læst teksten igennem et par gange, og jeg kan sagtens se hvad du mener, med at jeg har nogle gentagelser, og hvad du mener med opremsning

Hilsen madsen

NannaLA2014-03-08 09:04:39

Hej igen Madsen,

Det er dejligt, at du tager konstruktiv kritik så fint. Det er vigtigt, hvis man som forfatter (og uerfaren skribent) gerne vil udvikle sig.
Jeg er sikker på, at hvis du vælger at arbejde videre med denne tekst, der har potentiale til at blive rigtig god, vil du kunne få sat et flot flow i gang. Det handler bare om at SE sin tekst, og tale med den. Hvor urealistisk og uhåndgribeligt det end måtte lyde :-)

Alt i alt, velkommen til Forfattersiden.dk. Har du spørgsmål eller bryg for hjælp, så kan du altid tilknytte din tekster til min profil, eller sende en besked.

Mvh Nanna

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk