Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
skønhed ( tanker fra skuffen )
skønhed ( tanker fra skuffen )


Forfattersiden.dk
Forfatter: Eva Hald
Skrevet: 2012-03-21 19:01:34
Version: 1.2
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Forfængelighed er ikke noget jeg dyrker.
Nogle dage ser jeg mig slet ikke i spejlet.
Mange dage reder jeg end ikke mit hår.
Jeg er sådan en hjemmetrold, der suser rundt i undertøj, gummisutter og  morgenhår. Ofte er håret smidt i en knold fordi det er i vejen. Det er ikke fordi jeg ikke ønsker at se godt ud altid. Men indsatsen det tager orker jeg altså bare ikke hver dag. Jeg ser med beundring på kvinder der aldrig forlader huset uden at det hele sidder som det skal. Jeg beundrer indsatsen. Og i dagens Danmark betyder udseendet mere end man skulle gå og tro.
Jeg bliver lidt forvirret, for  når jeg tror jeg se godt ud.. er jeg måske bare klædt ud ???. For det er jo det jeg er. Malet og svøbt i reklamelogoer. Og det siger ikke mere om mig end min dårlige økonomi og evne til at farvekoordinere.

Jeg elsker at se Top Model og catwalk, da der er stor forskel på skønhed. Jubiii..Det groteske er pludseligt blevet moderne. Yderligheder. Øjne langt fra hinanden, høj pande, mellemrum mellem tænderne. De der sætter normerne er blevet kedet ihjel af Barbie og Ken i årtier og nu giver det plads, til nogle af de mænd og kvinder, der før var håbløst umoderne og blev mobbet i skolen for det, der nu er deres varetegn.

I dag er der smart tøj i store størrelser og plads til også at tage en slapper og lade skægget gro. Man møder en goth og en hippie i enhver landsby.. Næsten da ;) Og ja. Det er ikke mere ulækkert at gå i genbrugstøj. På det punkt er jeg pludselig moderne. 2012 trendstilen må siges at være FIND DIN EGEN STIL OG EJ DEN. Tror du på den, tror vi på dig.

Men jeg befinder mig altid håbløst over eller underdressed.
Kender I det ? Man bliver vildt begejstret for nu skal man endeligt ud.. Bruger hele dagen på at lægge ansigt og rette rynker. Når man så kommer anstigende klar til den røde løber møder de andre op i bilka-joggingdragter og træsko. Det er fa'me ikke let at være dronning.

Sjovt nok synes min mand ikke rigtigt at bekymre sig om, om jeg er i lang kjole og hårlak eller om jeg bare er plain med morgenhår. Han sender mig i bad hvis jeg lugter men synes ellers at trives med mit Ronja Røverdatter-jeg. Og det er da fedt, hvis bare han ville anerkende den indsats jeg lægger for dagen når jeg majer mig ud. Og ikke er en af de andre der møder op i træsko.

Da jeg nåede en vis alder.. tre barnefødsler og livets gang begyndte min krop jo også at forfalde. Min skønhed er anderledes nu. Selv synes jeg at jeg har nogle rare øjne. Men resten af mig er blevet slidt.
Jeg ønsker ikke min teenagekrop tilbage. Jeg kan lide min krop som den er. Selv om den ikke er smuk, i den forstand, mere.
Men jeg tog mig selv i at føle mig håbløst usexet. Jeg kunne godt leve med slidet, men at vrikke det forførende var en helt anden sag.
Mine forsøg på at være sexet bevidst endte i komik og klovneri.
Nu har jeg droppet alt det der kræver stripperstang og stiletter i sengen. Jeg tror på at min mands hukommelse om min krop som den var engang og viden om ,at det er hans skyld det hele. Min betingelsesløse kærlighed og mine rare øjne er nok.

Mine piger går meget op i skønhed. De er lige så forskellige som gul og lilla. Men begge utroligt smukke piger. Den ene er sæbepakkeprinsesse, den anden mere trend-kantet. Det er som om de to har begge mine sider repræsenteret. Min pyntedjævel på den ene skulder og natur-trolden på den anden.
Jeg ønsker bare at de passer på deres kroppe. Ser den som værdifuld og særlig. Ikke lader andres fordomme om hvad skønhed er røre dem. Jeg ønsker at de finder deres rare øjne, deres skønhed og finder en mand der forstår lige det.

Hvad hjælper det med mascara hvis blikket er køligt. Hvad hjælper Hugo-Boss jakkesættet, hvis du har måtte pantsætte din værdighed for at få den.
Skønhed ligger i sjælen. I udstrålingen. I måden vi holder os selv. Værdsætter os selv og hinandens skønhed, også selv om man engang imellem bare ligner en taber med morgenhår og gummisutter.

haleløs2013-10-06 10:07:29

njoeh ... SKØNHED er MANGE TING!
Si' til pyntedjævlen og natur-trolden at de skulle ta' og sende deres dygtige mors manuskripter ind. Til forlag og konkurrencer ;)
venligst ...

Lau G.N.2013-10-06 11:38:07

Fantastisk og tankefuldt, man bliver draget og spekulere på hvor man selv hører til.
Selv elsker jeg at klæde mig i sort, i nattens farver... Men den virkelige farve kommer ikke ude, men inde fra.
Man kan vel være smuk på mange måder, selv har jeg lignet lort gennem alle mine teenage år, nu er jeg bare en 20 årig med fuldskæg, som ryger på min pibe og ofte klæder mig i stort mørkt arbejdstøj, eller i mit Goth ligninende tøj.

det fantastisk som du giver ordene retfærdighed, jeg er enig med Haleløs, du burde sende dine ting ud til verden.

Hilsen
NatteRavnen

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk