Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Bestyrelsesmøde hos Danske bank.
Bestyrelsesmøde hos Danske bank.


Forfattersiden.dk
Forfatter: pseudonym
Skrevet: 2013-01-22 00:26:11
Version: 1.2
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


”Hvordan kan vi tjene flere penge?”  spurgte Peter ud i lokalet.  

Direktionsmedlemmerne kiggede rundt på hinanden for at se hvem der ville tage ordet først.
Tonny havde forberedt sig på netop dette spørgsmål skulle komme og sagde ”Jeg er glad for at du stiller netop det spørgsmål, vi har undersøgt det, og der er rigtig mange måder at øge vores overskud på.”
Tonny gav et signal til hans personlige assistent Kim, og Kim begyndte at dele papirer ud til de fem direktionsmedlemmer.

”Hvis i kigger på dette forslag til nye indtjeningsstrategier kan i se hvor mange muligheder vi egentlig har. For det første vi har krammet på vores kunder. De er afhængige af os, og det skal vi udnytte. De er til for os ” sagde Tonny og kiggede rundt på direktørerne for at se om de havde forstået det.

”Jeg er helt enig Tonny, men risikerer vi ikke de skifter bank?”  spurgte Robert.

”Jo og det er GODT. Hvis det vel af mærke er alle taberne.” Sagde Tonny begejstret.

”Så vi skal satse på dem vi kan tjene penge på siger du? Jeg kan lide din tankegang, men er taberne ikke svære at slippe af med? De ved hvor mange muligheder vores bank kan give adgang til, dem slipper vi ikke sådan af med desværre” sagde Robert.

”Det kan komme an på  en prøve.” sagde Tonny og løftede papiret han havde liggende foran sig op i luften. ”Hvis i kigger på det papir i lige har modtaget, så vil jeg kort gennemgå hvordan vi får vaffet den forkerte målgruppe ud af butikken.”

Alle direktionsmedlemmerne kiggede ned i papiret.

Tonny begyndte at opremse:
”De dårlige kunder skal identificeres, så afkræver vi dem abonnement og lægger så mange gebyrer som muligt på deres kerneydelser som muligt.

Ude i bankerne for de ansatte besked på at ignorer dem hvis de står og venter ved en låneskrank. De skal havde mindst en times ventetid ved skranken.

Derfra skal de udsættes for en arrogant og mobbende adfærd. Men på en høflig måde, vi er trods alt civiliserede mennesker.”

Peter afbrød  ham her. ”Men giver det ikke dårlig omtale?”

”Jo jo der kommer vel et debatindlæg i politikken og en lille notits i ekstrabladet. Men come on, vi fik næsten verden til at gå konkurs, og hvor meget ballade gav det os? Det her er en dråbe i havet.” sagde Tonny.

”Og du tror ikke vi risikerer at miste vores gode kunder?” spurgte Robert.

”Måske nogle, men vi har vurderet at forretningen vil skabe ekstra overskud på 1,5 millard, hvis vi kan slippe af med de ikke-overskudsgivende kunder. ” sagde Tonny.

”Det er rigtig godt arbejde det her Tonny. Den er købt. Sæt det i værk med det samme.” Peter smilede tilfreds til ham. ”Er i andre enige?”

”Skide godt Tonny. Jeg fornemmer en rekord stor julebonus i år. Flot flot flot.” sagde Robert.

nhuth2013-01-22 07:30:57

Utroværdigt. Svært at tro på. Men sort på hvidt. Fru Olsen, som skriver under pseudonym, havde sin sidste arbejdsdag på hovedkontoret som sekretær for direktionen. Hun ville sige op i eftermiddag, så hun gjorde sig ekstra umage for at skrive alt præcist, som ordene faldt.
Hun mailede sin tekst til en veninde, der skrev på forfattersiden. Det var i og for sig ligegyldigt om teksten blev rubriceret som fiktion eller fakta.... Det lettede...
pseudonym2013-01-22 10:37:16
shit der blev jeg afsløret :-) nu må jeg gå under jorden.

mille2013-01-22 09:50:52

Desværre tror jeg denne historie er et nøjagtigt referat fra virkeligheden. Jeg blev for diverse år siden nægtet adgang til en konto i Danske Bank, fordi jeg havde et Finax-lån, som det hed engang - altså et dyrt forbrugslån. Senere blev jeg via Bikuben alligevel kunde hos DB - jeg har en god økonomi nu - men har kun en enkelt nem-konto, som jo er lovpligtig - jeg har oplevet om ikke mobning, så i hvert fald mangel på hjælp, når jeg mødte personligt op i banken, noget jeg aldrig oplevede i de år, hvor jeg var Sparekasse-kunde.
pseudonym2013-01-22 10:41:56
der blev indført abonnement på 450 kr til deres dårligste kunder i forgårs. Og jeg kender en person som blevet chikaneret i banken.

nhuth2013-01-22 10:46:11

Jeg sender et fortroligt, privat brev til Mille. Bankansatte bør ikke læse med! ;)
Vh. Krypteret nhuth...

nhuth2013-01-22 11:19:24

Hvis der var en "satire-konkurrence" kunne jeg let ovetale en god ven til at skrive om sin tid som altmuligmand i en anonym dansk bank. Først skulle temperaturen i indgangspartiet sænkes til max. 14 grader - så skulle alle de pæne kunde-læderstole kasseres. Det blev for meget for ham, da han blev pålagt at spraye to gange i timen med enholdsvis lugt af æggemadder og makrelsalat.
Vh.Nhuth - rendyrket fiktion.
pseudonym2013-01-22 14:01:18
Crasy :-D virkeligheden overgår til tider fiktionens verden. :)

haleløs2013-01-22 12:56:21

sjovt som Peter og Tonny synes at ha misforstået begrebet 'bankFORRETNING' ;)

En af mine meget velhavende nordjyske fastre havde for (u)vane at stille i sparekassens ekspeditioon dagligt og hæve et beskedent, fast beløb at handle ind for. Såe ... 500 kr i åqsabb.?

Og hvem i alverden har ikke følt sig 'målt ovenfra og ned' af bankpersonalet; herregud ... de tar jo udgangspunkt i nogle cifre på en skærm. Jeg oplevede for ret mange år siden at blive truet af en stor bank med alverdens ulykker hvis ikke jeg betalte 'NU'! ... det viste sig så at BANKRÅDGIVEREN var kommet til at rode flere forsk. personers konti sammen ;)

I Tyskland afslørede man for ca. 10 år siden en bankbestyrer i at 'lege Robin Hood'; hun flyttede idt fra alle de velhavende til at dækkel andres underskud.

Din historie er virkelg sjov, aktuel satire!
venligst ...
pseudonym2013-01-22 14:13:27
Nu har jeg Nordea og jeg vil sige de har været flinke nok, de har muligvis presset citronen i forhold til et lån jeg skulle betale tilbage på. Dem fra danske bank i min by er også flinke nok.

Tror det meget handler om de mennesker og virksomhedskultur som er i den pågældende bank. Kommer der en dårlig bankbestyrer ind, så kan stedet blive ødelagt.

Min farfar havde 1,5 million stående på sin konto og der var kommet ny bankbestyrer i hans bank som var den nøjeregnede type. Så var han inde i banken og skulle hæve til en hårklipning, så havde de lagt nogle gebyrer på den slags udhævninger, så spurgte han om de ikke tjente nok på den 1,5 mill han havde investeret hos dem. De var de ligeglade med. Så sagde fint nok, jeg flytter alle mine penge på stedet. Så kunne de lære det.

Forfatter in spe2013-01-27 00:25:45

Du har forfattet en sjov og ganske overdrevet tekst, som fik mig til at smile. Så groft opfører en stor privat virksomhed sig næppe :-) Den kom uden tvivl i kølvandet på de meget omtalte gebyrer for en uges tid siden.

Budskabet er nemt at forstå, men foragelsen i den virkelige verden var måske en kende overdrevet. Jeg er selv kunde i Nordea og umiddelbart var jeg også fortørnet. Men det står jo frit for at skifte bank. Men helt ærligt! 500 kroner på et år! Jeg var på tankstationen den anden dag. 600 kroner i benzin! Det var EN tankfuld. Om 14 dage er jeg der igen.

Der er et par sproglige ting med dine dialoger, som godt kunne strammes op. Fx nævner du navnene for meget efter min smag. At vaffe noget ud kender jeg ikke. Måske tænker du på det tyske ord: verfe. Altså at få dem verfet ud af banken?

Jeg fornemmer klart, din tekst er et opråb mod Danske Bank, og det er fint med mig. Det er aldeles udmærket at skubbe lidt ril den politiske flamme som brænder i mange af os.

/Jesper
pseudonym2013-01-27 17:07:47
Hej Jesper.

Nej jeg tror heller ikke de sådan det foregår på topniveau i danske bank. Danske bank har de sidste måneder med formidabel evner formået at sætte projektørlys deres forretningsførelse.

Først brugte de 99% bevægelsen fra USA til deres eget formål i en TV reklame. Så trak de reklamen tilbage igen, blandt andet fordi anynomonus truede dem med angreb.

Efter at havde afvist ethvert ansvar for finanskrisen, gik de ud i medierne og undskyldte for deres ansvar under finanskrisen på et meget belejligt tidspunkt. Hvilket fik undskyldningen til at fremstå som en markedføringsfidus.

Så skulle man tro vi ikke skulle høre fra danske bank i et stykke tid. Men men men så et par uger efter kommer de så med det gebyr på 500 kr til dårlige kunder.

Det gav mig så idéen til denne satire, om en halvstupid ledelse som styrer en topvirksomhed som en lille golfklub i Hellerup.

Er vaffe ikke et rigtig ord? ...hmm måske er det noget lokalsprog jeg har taget til mig. Vaffe er den håndbevægelse man laver med hånden som signaler "gå væk". sådan skubber en flad hånd opad. :)

/P


nhuth2013-01-27 18:18:29

Hej, læsere af bank-(under bordet). Jeg læser "vaffe" som en eller anden af mig upåagtet variant af "daffe", (oftest "daffe af" som i årevis var et brugbart udtryk for "jeg skrider igen" og lignende. Næsten lige som, når en bank"betyrelse" hurtigst muligt vælger at "daffe af".
Vh.Nhuth
(PS: er det fortsat økonomisk gratis at skrive her på siden?)

haleløs2013-01-27 19:23:49

nu er jeg ganske vist københavner men kender udmærket VAFFE-udtrykket som også beskr. af forfatteren; jeg tror, det KAN VÆRE ... (nord)jysk slang;)
venligst ..
PS minder om 'varpe' http://sproget.dk/lookup?SearchableText=varpe#korpus

nhuth2013-01-27 21:48:46

Wauuw, nu er vi vist ude i sproghjørnets yderste kroge. Du må gerne vappe mig en på skrinet. ;)
Nhuth

pseudonym2013-01-27 22:46:11

La Vaffe er en joke fortalt af en storsvedende franskmand som slutter af med at sige som et får. Ved ikke om det bringer jer nærmere ordet;)

http://www.youtube.com/watch?v=w3b62E1axPQ

nhuth2013-01-28 07:44:15

Jeg tror, at haleløs kommer nærmest med forslaget om "at varpe".
En muldvarp, der lemper (varper) uønsket jord op af hullerne.
Vh.Nhuth
pseudonym2013-02-19 01:53:36
han har vundet en vaffel:-)

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk