Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
En jule historie.
En jule historie.


Forfattersiden.dk
Forfatter: prefu
Skrevet: 2018-11-27 21:26:27
Version: 1.2
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Inde på den gamle kongelige porcelænfabrik på Frederiksberg, boede der for mange år siden en Nisse. Han kom overalt på fabrikken og besøgte ofte fejlsorteringen for her var der mange herlige gemmesteder. Når der var stilhed på fabrikken, elskede han at gå rundt og kigge på alt det fine porcelæn der stod til afkøling på rad og række, efter brændingen i den store ovn.
Nissen kendte alle af udseende som arbejdede i sorter afdelingen, den eneste han frygtede, var en gammel og sur værkfører der uddelte irettesættelser til alle, hver gang han gik sin runde i det store fabriklokale, og denne dag var ingen undtagelse ” Der kan stå meget mere på den hylde” råbte værkføreren, lige ind i hovedet på to arbejderdrenge.
Drengene skyndte sig at fylde porcelæn på ind under bordet, og snart var det fyldt op til bristepunktet. Nissen der sad i skjul bag et par store stabler med tallerkener, lagde mærke til at det ene ben på bordet, var ved at knække ud til siden, på grund af sin store vægt.
Nissen lukkede øjnene og tænkte alt hvad han kunne på, at bordet skulle vælte. I samme øjeblik lød der et brag og porcelæntallerkener i første sortering, lå knust på gulvet med det store bord oven på. ” Sikken en skandale ” Sagde en platte dame der kom forbi. Værkføreren stod, bleg som en kirke væg og stirrede ned på det knuste porcelæn, men på det tidspunkt var Nissen for længst smuttet væk fra stedet og hen hvor han boede.
Nogle dage efter ”Skandalen” var Nissen igen på besøg i fejlsorteringen og med det samme bemærkede han at der var kommet en ny værkfører som på sin rundtur, gik og smilede til dem der var i gang med dagens arbejde. ”Held i uheld” sagde Nissen, godt tilfreds med sin egen indsats.


prefu2018-12-22 10:15:58

Glædelig Jul og godt nytår.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk