Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Wellfie
Wellfie


Forfattersiden.dk
Forfatter: Glenstrup
Skrevet: 2014-06-23 10:50:13
Version: 1.5
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


                        
                          Se kvinden dér
                            hun er min:
                      jeg må være lykkelig!
                          Nej! Ikke min;
                        hun er sin og sig.
              Lige da, lige dér er det ligenetop
                           mig, der er:
                              lykkelig!

Glenstrup2014-06-23 10:51:07

Nu må det være tid til en ny lavpoetisk genre: fra selfie til wellfie. Et epifanisk snapshot af en lille flig af noget, der er så banalt, at hvem ville undvære det?

haleløs2014-06-23 10:59:40

fin selverkendelse af egen ubetydelighed i relation til (u-fortjent?) 'held' ;) venligst ...
Glenstrup2014-06-23 13:33:49
Ubetydelighed er vist et godt udgangspunkt for betydning. Jeg har aldrig forstået det der med umistelig kærlighed. Evigt ejes kun det tabte. Og alt tabes heldigvis hele tiden "...from day to day. To the last syllable of recorded time."

Fessor Frederik2014-06-23 11:10:56

Hvorfor give det banale, som du siger, en genre og begrænse det?
Glenstrup2014-06-23 13:28:15
Tror nok, jeg er enig (det er altid svært at vide), men når en selfie i al sin selvfølgelighed er blevet til et "so ein ding", eller hvad? kan andre banaliteter vel også få lov at skvulpe lidt i genresuppen. Men nej: det banale skal ikke begrænses. Jeg kan i hvert fald aldrig få nok. (Kun for meget, men det er en anden snak!)

Fessor Frederik2014-06-23 14:07:45

Tror nok, jeg er enig (det er altid svært at vide), men når en selfie i al sin selvfølgelighed er blevet til et "so ein ding", eller hvad? kan andre banaliteter vel også få lov at skvulpe lidt i genresuppen. Men nej: det banale skal ikke begrænses. Jeg kan i hvert fald aldrig få nok. (Kun for meget, men det er en anden snak!)

Jeg kan godt se "fristelsen" men måske netop derfor er jeg ikke særlig begejstret for ideen, den der tendens med at tage den ene lille ting eller en anden og vride det om til "so ein Ding" giver mig nervøse trækninger i kindmuskulaturen, det er måske fedt nok for "Gud og hver mand" men det kan også have en uheldig effekt på mere seriøse dele af poesien, if you catch my drift:)
Glenstrup2014-06-24 08:10:07
Jeg kan sagtens følge dig, og min wellfie skal nok tages med et stænk ironi. På den anden side synes jeg godt man kunne ønske sig en fornyelse af den gamle tradition med det, der engang hed Gruk eller Fluer eller hvad man nu fandt på: små poetiske snapshots uden stor, dyb seriøsitet, men alligevel en vis originalitet i formsproget: et lille glimt i øjet, et smil til at starte dagen med. Og det her er slet ikke et angreb på den mere seriøse poesi. Jeg kan personligt hverken få det banalt nok eller seriøst nok.

Fessor Frederik2014-06-24 08:35:38

Et lille poesi-indslag, til at opveje alle reklameindslagene, webadds og hvad har du, en Walter og Carlo's poesi time bare mere til det nye årtusind, jo det kan jeg godt se det positive i, særligt hvis det kører på glimtet i øjet, med tungen lidt skævt i mundvigen:)

Nåh ja, gruk/fluer var ret populære en overgang.

Jeg har selv aldrig været fiks nok i den øverste etage til at skrive positivt i form af digte, det ender sgu altid som noget negativt.

krydser fingre for dig og dine kreative udladninger
Glenstrup2014-06-24 09:01:38
Det er jo et velkendt "problem", at det er det "negative", det konfliktfyldte, der giver energi til både poesi og anden litteratur, ja vel kunst i det hele taget, og for den sags skyld sport og hvad har vi? Jeg læste for nylig Miltons "Paradise Lost", og det er jo utvivlsomt, at det er de afsnit, hvor Lucifer skinner igennem, der er de bedste, og sikkert ikke underligt, at læserne aldrig var enige med Milton i, at "Paradise Regained" (det godes sejr) var et større værk. Så positiv poesi må nok holdes beskedent i "det små". I øvrigt titter der jo også i de mest populære Gruk's (F. eks. "Lille kat, lille kat, lille kat på vejen/hvis er du, hvis er du?/ Jeg er s'gu min egen") også lidt mulig konflikt frem, for hvem er det, der vil eje katten og dermed os? Som det sikkert fremgår er mit lille wellfie-forsøg bl.a. inspireret netop af det Gruk (og af Kim Larsens "kvinde min", så jeg har gode, banale kilder). Jeg prøver så, efter fattig evne, at holde det banale fast i lidt grafisk, rytmisk, rimstruktureret form.

Fessor Frederik2014-06-24 09:05:40

skrev lige "Papirmedaljer" inspireret af vores lille udveksling:)

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk