Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
'Before the Fall' af Noah Hawley
'Before the Fall' af Noah Hawley


Forfattersiden.dk
Forfatter: haleløs
Skrevet: 2017-10-04 10:48:16
Version: 1.7
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


flyulykke eller ... ?

indledningsvis blot en - velfortalt -  triviel flykatastrofe udfolder fortællingen sig i en række små selvstændige portrætter af alle ombordværende i en spraglet collage som ubesværet skifter mellem nutids- og datidsformen. (Et kunststykke i sig selv!)

Velbeskrevet gade- og bymiljø og hverdagsliv dels i en storby dels på øen Martha's Vineyard.

Det gennemsyrer hele fortællingen at forfatteren er filminstruktør; en interessant fortællestil sådan at beskrive, hvad kamerasynsfeltet fortæller for delvis at lade konklusioner og sammenhæng op til læseren.

Lavmælt, sobert og ligefremt indeholdes alt fra penge, sex, sladder, insinuation, bedrag og hvad der medføres af misundelse og hævnfølelse.

Fortællingen, levende, blændende filmisk og (indre kaos) dramatisk; bli'r næppe dramatiseret; og ville heller ikke vinde spor derved.
Så prioritér den som 'den ambitiøse forfatters pligtlæsning' ... og benyt den som 'håndbog i miljø- person- , karakteristika og action/dramatisering'!

Særdeles, særdeles læseværdig, anbefales  læst l-a-a-a-n-g-s-o-m-t og - helst - på originalsproget - engelsk - da alle formuleringer og vendinger i synes nøje overvejet og afstemt hver enkelt hovedperson og derfor enkeltvis spektakulære nydelser.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk