Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Livsglæde: Dansen om hovedstolen.
Livsglæde: Dansen om hovedstolen.


Forfattersiden.dk
Forfatter: Livsglæde
Skrevet: 2011-02-17 16:36:10
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Hovedstolen jeg sparker til hovedstolen som bliver ved at stå i vejen for min fiktive fortælling. Der må findes andre stole der kan inspirere.

Lænestol måske. Jeg koncentrerer mig om lænestolen og husker en hotellounge og en good looking englænder som udgav sig for at være antikvitets- og ejendomshandler og senere viste sig at være bankrøver.

Så barstol da. Jeg ryger direkte til et andet kontinent og mindes en sød chilensk børnelæge, der havde taget job som pianist på en natklub og som absolut ikke ville kunne trives i en dansk provinsby eller det danske klima.

Talerstol, på denne talerstol står en passioneret foredragsholder, som efterlader mig i et kaos af uforløste litterære begreber inden han tager hjem til kone og børn.

Prædikestol, ikke fordi jeg er særlig troende og slet ikke efter at præsten som viede min bedste veninde lod sin knurrende schæferhund puffe mig ud af dobbeltsengen, før fanden fik sko på.

Bærestol. Ja bærestol skal det være. Sådan en fra “Tusind og én nat” Jeg har aldrig været i mellemøsten, så her snubler jeg ikke over stoleben.

Jeg vil henlægge fortællingen til Dubai, lade hp bo på hotellet i Burj Khalifa. Hun skal på tur i ørkenen med en firehjulstrækker. Hun skal besøge de kunstige øer i den Persiske Golf og stifte bekendskab med lækre orientalske retter i ydmyge restauranter. Hun skal se Al Badia-moskeen og indsnuse duften fra krydderiboden i den gamle bydel. Hun skal løbe på ski og mærke kulden i det indendørs skicenter og shoppe i nogle af verdens mest luksuriøse butikker. Hun skal helt enkelt besøge et emirat, hvor Guiness Rekordbog kan bruges som rejseguide. Åh det føles godt, nu er rammerne på plads, ren fiktion. Plottet må vente til i morgen.

Jeg skal til Henriettes fødselsdag, i hendes omgangskreds er der en masse spændende mennesker, så det plejer at være en god oplevelse. Jeg tager bad, smutter i den nyindkøbte kjole fra Bitte Kai Rand og stiletterne fra Rasoulinia, lægger make up, sprøjter et par dråber Acqua Di Gioia bag ørene og på håndledene og ringer efter en taxa.

Gæsterne går rundt mellem hinanden med deres glas i hånden, rummet summer af smalltalk. Henriette præsenterer mig for nogle af de gæster, jeg ikke har set før. “Det er Samir Karim, han er ansat på De forenede Arabiske Emiraters ambassade i Stockholm og skal være din bordherre i aften” Jeg kigger på ham, vi smiler til hinanden og så slår det gnister, ikke små uskyldige gnister, hele Tivolis festfyrværkeri eksploderer under loftet i herskabslejligheden på Østerbro. “Ska jag hitte en stol för dig? Hvisker han nærmest indforstået på et fejlfrit svensk med en anelse accent.

Note: Arabiske navne har en særlig betydning. Samir betyder underholdende ledsager, Karim gavmild og ædel.


Livsglæde2011-02-17 16:42:56

Efter jeg havde deltaget i Saxo Forfatterskoles 3 klasse, blev det muligt at løse opgaverne fra de to foregående klasser.
Det har været spændende og heldigvis har vi været nogle stykker der tog den udfordring op. Vi har haft glæde af, at læse og kommentere hinanden, men derfor har jeg alligevel lyst til at "afprøve" nogle af dem her.

haleløs2011-02-17 16:58:31

ka' man nu oss' stole på, at den dér 'hovedstol' ikk' bare er et indbilsk synonym for ... nogle røde tal på et styk' papir i en rudekuvert?
Stolelegen her er velskrevet, sjov, underholdende og vældig, vældig godt fundet på, du!
venligst ...
Livsglæde2011-02-17 17:22:51
Hej haleløs, dejligt også at finde dig herinde.

Lidt lystløgner har man vel lov at være. Fakta eller fiktion...tja. Sommetider kan fiktionen tage over og blive til fakta før end vi aner.

Tak for dine pæne ord om det skrevne.

KH Livsglæde


Robert Mørk2011-02-17 17:23:53

Hej Livsglæde

Ganske herligt skrevet.
Jeg var meget underholdt her.

/robert
Livsglæde2011-02-17 17:31:26
Hej Robert også dejligt at se dig her.

Jeg er glad for du synes om teksten og følte dig godt underholdt.

Nu skal jeg lige have gjort mig bekendt med sitet her, så vil jeg rundt og se hvad der ligger af spændende tekster.

KH Livsglæde

mille2011-03-19 08:09:05

Hej Livsglæde

- denne her "stoletekst" er en af dem, jeg bedst kan li`- det er herligt, når du bare boltrer dig i ord - jeg har det lidt som robert - føler mig dejlig underholdt (selv om jeg har læst det før) tankerne roder rundt i en pærevælling sammen med stolene - jeg digter videre selv - og tænker i "taburetter" - altså alle de ministre der roder rundt inde i regeringen - hvad er det dog for en udiciplineret skoleklasse - sådan at kaste rundt med stolene

- fandt dig langt om længe herinde, det kniber mig at finde rundt, ville først ikke bruge denne side, men da både du og hønemor dukkede op blandt profilerne fik jeg lyst alligevel
bl.a. inspireret af din absolutte anonymitet, det vil jeg også forsøge at gennemføre

mille
Livsglæde2011-03-19 08:50:38
Hej mille

Hyggeligt også at se dig her. Jeg er lidt i tvivl om, hvor meget jeg kommer til at bruge denne side. Når jeg kigger mig rundt, så er det fortrinsvis poesi jeg bliver præsenteret for og i store træk bliver det kommenteret med, om den der læser bryder sig om det eller ej. Det er fair nok, det er svært at kommentere konstruktivt på denne skriveform. Men nu får det lige en chance :-)

KH Livsglæde

Forfatter in spe2011-03-19 09:40:03

Hej Livsglæde og mille,

jeg falder over jeres kommunikation her og ærgrer mig lidt over, at I tilsyneladende ikke synes særlig godt om Forfattersiden.dk - det er jeg ked af at høre. Der er blevet lagt meget arbejde i at skabe en åben platform, hvor skribenter kan komme til orde og hvor det er nemt at kunne komme i kontakt med hinanden - tilfældige eller udvalgte venner.

Husk på, at I selv er med til at skabe indholdet og niveauet her på Forfattersiden.dk - Hvis I fx synes bedre om noveller frem for poesi, skal I jo blot fortsætte dette spor. Skrive og kommentere på denne type tekster vil også avle andres interesse.

Det med at forblive anonym, er naturligvis tilladt, men jeg synes personligt, at det giver en profil mere troværdighed, hvis der er tilknyttet noget tekst, et billede og/eller et navn.

Endelig modtager jeg gerne kritik (Ris & Ros i bunden - eller e-mail direkte), hvis I finder, at der er noget, der kunne gøres bedre på Forfattersiden.dk - Jeg ønsker selvsagt at skabe et forum, som alle bliver glade for - og det er min hensigt at Forfattersiden.dk i fremtiden bliver det sted, hvor skribenter søger inspiration og afprøver deres tekster.

Fortsat god skrive- og læselyst.

/Jesper

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk