Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Himlen og djævelen
Himlen og djævelen


Forfattersiden.dk
Forfatter: christina1991
Skrevet: 2011-10-13 12:31:58
Version: 1.2
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Jeg troede ikke jeg kunne dø, men ej heller så ung. Nåh, ja som du vel kan regne ud så døde jeg, nu sidder jeg til middag i himlen og jeg ved lige pludselig ikke hvordan man sidder tilbords mere, det er som om at alle de bordmanere jeg har lært ikke gælder mere, eller er det bare fordi jeg ikke kender dem jeg sidder til bords med?

De snakker om gamle dage, så jeg har ikke en eneste mulighed for at kunne følge med. Nu spørger gud dog en af de gamle købmænd fra middelalderen, hvis jeg ikke tager meget fejl af hans klæder, om noget salg og det er trods alt noget jeg kan være med på.

Lige pludselig går dørene op, alle vender sig, og ind kommer en lille firskåren mand, med et par horn i panden, et par er det gedebukkeben? det tror jeg det er, og en lang hale. Gud siger endelig, madens lille klovn, jeg ved ikke om det er normalt heroppe at gud hyrer Djævlen til at lave sjov til hans middage, i så fald er det så også det samme den anden vej rundt?

Jesus ser mit uforstående ansigt og siger, djævelen er så komisk når han spiser, men også når han forsøger at opføre sig civiliseret, så det skal nok blive sjovt, ærlig talt kunne jeg ikke forstå hvorfor man syntes det var så sjovt, at man ville nedværdige sig til at invitere nogen bare for at grine af dem, det var da klart at djævelen havde et horn eller i dette tilfælde to horn i siden på dem.

Jeg fandt ud af det senere, hans hale prikkede alle på skuldrene under hele middagen, når han snakkede lød det som om han havde mad i munden, men han spiste intet, han påstod nemlig at han var vegetar og at det var ondskabsfuldt at slå dyr ihjel bare for at spise dem, og han kunne ikke forstå hvorfor man lukkede kødædere ind i guds rige, når det skulle forestille at være et fredfyldt paradis, med harmoni. Han udså sig en måde at drille Gud og Jesus på.

Han havde set den hund som altid gik i hælene på Gud, og tog den op på bordet, først forvandlede han den om til en kat, for derefter at lave den om til et par blomster og give dem til Jomfru Maria, Gud blev først askegrå i hovedet og til sidst blev kogsrød i hovedet, ikke engang den rødeste røde kunne være så rød som ham, han blev rasende, men styrede sig og i stedet lavede han djævelens hale om til en slange, en af de andre forklarede at djævelen var hunderæd for slanger, specielt når det ikke var var ham der var inde i slangen.

Han rejste sig med et hyl af forbandelser, og det var nu sjovt at se, ham der havde lokket Eva til at tage en bid af det forbudte æble iført et slangeskind, og ham man havde fundet på ordsprog om når man så en slange, hoppe og danse for at komme så langt væk fra slangen som muligt.

Han rejste sig og gik en kort tur, da han kom tilbage havde han noget i hænderne, de andre virkede urolige, men Eva der sad på den anden side sagde: "Hvornår stopper han med at minde ham om det?"

Jeg vidste ikke hvad hun mente, det kunne være så meget fra biblen. Det vidste sig, at han havde bitte, bitte små kors i den ene hånd, og små tornekranse i den anden. Man kunne se Jesus' ansigt stivne, og djævelen gik rundt om bordet og satte korsene ved hver hjørne, med tornekransene rundt om toppen af korset.

Nu rejste en af de tolv disciple, jeg kunne ikke se hvem det var, han havde nu nok set Jesus' øjne og besluttet sig for at lægge fingrene imellem, han smed djævelen ud.

Stemningen dallede en del efter det, en der hed Dan forsøgte at få den i vejret igen, men uden held.

Jeg besluttede at det var på tide at gå i seng.

haleløs2011-10-13 16:21:11

afstår egentlig fra at kommentere; da teksten jo ikke er helt færdig - endnu!
Gud og Jesus vil dog nok under alle omstændigheder sætte pris på at blive stavet med STORT 'G' og ''J' (hvorfor synes du, den ære kun skulle tilfalde Maria og Eva?)
Underholdende 'trylle'scenarie du fremmaner. Venter ivrigt på flere opdateringer?
venligst. ...
christina19912011-10-17 18:43:00
Tak for at opdage dem

poeten2011-10-16 22:58:33

Hej Mille
Godt at se dig på siden igen.
Man kan se du har tjeck på historien.
Såvidt jeg husker, underviste du engang i religionshistorie og som jeg læser din historie, er der jo en del finter,der er hentet i det regi. Poeten

Finn Wilkens2011-10-30 10:33:53

Starten er i nutid, men så slår du over i datid:
...Jesus ser mit uforstående ansigt og siger, djævelen er så komisk når han spiser, men også når han forsøger at opføre sig civiliseret, så det skal nok blive sjovt, ærlig talt kunne jeg ikke forstå hvorfor man syntes det var...
Det forstyrrer min læsning, hvorimod det ikke er nogen fejl at stave gud med lille. Det er vist mere et religiøst spørgsmål.
Det er forfriskende nyt, at du har inviteret djævelen med til bords, selv om hans manerer også er derefter. Jeg er dog i tvivl om, hvad du vil med historien. Kort og godt kan jeg ikke helt finde hoved og hale i den.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk