Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Av
Av


Forfattersiden.dk
Forfatter: Rikke Hjortshøj
Skrevet: 2011-06-19 19:34:11
Version: 1.3
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Han åbnede langsomt øjne, mens han langsomt fik sin bevidsthed igen. Av. Av for satan. Det gjorde så skide ondt. Ikke kun i hovedet, men i hele kroppen. Det føltes som var han blevet løbet ned af flok bisonokser. Men det gjorde især ondt i hans mave. Hvert stik af smerte, fik ham til at tage sig til maven, mens han ømmede sig.
På en eller anden måde, fik han sat sig op. Rummet var mørkt og en anelse koldt. Han kunne ikke genkende det, før han fik øje på billedet af sin far på væggen. Han var i hans egen stue og hans far begyndte endnu en gang og nidstirre ham, mens han kunne fornemme fortvivlelsen i det ældgamle billede.  
Han kiggede rundt i rummet og undrede sig over det. Selvom han var en voksen mand, mindede denne hule ham mere om en ungdoms grotte, som Jagtvejen 69.
Endnu et stik i maven. Av. Han lænede sig tilbage i sofaen og ømmede sig for sig selv. Han huskede tilbage på dengang, hvor der var mennesker omkring ham, som ville tage sig af ham, når han ømmede sig. Mennesker som så ham som deres hverdags helt.
Helt.
Ordet, som en gang havde en mening, som var stærkere end noget andet, har mistet sin glød.
Han rejste sig langsomt fra sofaen og ved et uheld, væltede han de tomme flasker, som ikke stod på sofabordet. Han tog sig til hovedet, da de væltede. Endnu et stik i maven.
Han vaklede ud i køkkenet, eller hvad det nu var. Det lignede ikke et køkken. Det var mørkt, beskidt og ulækkert. Endnu flere tomme flasker.
Køleskabet stod åbent, men der var ikke noget lys i det.
Satans! Regningerne! Han måtte have glemte at betale dem igen.
Inde i det mørke køleskab, stod der i øl. Gud, hvor var han heldig. Han åbnede den og bundede den næsten i en mundfuld.
En stillede den tilbage i køleskabet, da den var tom. Han vidste ikke hvorfor, men der var jo så meget han ikke vidste.
I løbet af et par timer, havde han været rundt i hele lejligheden og havde fundet hvad der var tilbage. En flaske gamle dansk, noget vodka og et par øller.
Han hyggede sig i et par timer med at sidde for sig selv og drikke den ene genstand efter den anden. Han røg ikke. Det havde han aldrig gjort. Ikke efter hans far havde lukkede ham inde i et skab, med en hel pakke cigaretter, da han var 13 år.
Hans far. Hans far var en god mand. Havde været en god mand. Altså når han ikke slog og ydmygede ham, men på trods af det, havde han sgu været en god mand.
Det var noget han aldrig selv ville blive.
Satans.
For hver genstand der røg ned, jo mere smerte forlod kroppen. Snart efter faldt han tilbage til sin evige trance på sofaen. Alene. Altid så alene.

haleløs2011-06-20 09:47:30

Tjaeh; 'livet gør ondt' - på mér' end een måde. Lyslevende og medfølende beskrevet !!!
venligst ...
PS 1. linie 'han genvandt sin bevidsthed igen' 'genvandt' + 'igen'??? uuuuuuuSCH
linie 7 'nEdstirre' = 'nIdstirre'
linie 10 'jagtvejen 69' 'Jagtvejen 69'
linie 20 'køleskabet stod åbenT'

JEG gir dig disse rettelser alene fordi JEG finder det vildt irriterende at skulle snuble mig igennem en ellers fængende og velskrevet tekst !!!
Unni Lindell (norsk levebrødsforfatter) tilstod for nylig på TV, at HUN OMskriver sit manuskript mindst 50 gange før hun slipper det ...


Rikke Hjortshøj2011-06-20 16:08:50
Hov, det må du undskylde, det gik vist lidt stærkt ;-)

NannaLA2011-06-20 17:03:46

Hej Rikke,
Jeg læste den her i nat via min iPhone og kunne da ikke kommentere, men det vil jeg så gøre nu :-)

Du har skrevet en meget følsom historie, det kan jeg godt lide. Sympatien er stor især hver gang du nævner faren. Hám ville jeg utrolig gerne have hørt mere om!
Det jeg ikke er helt på toppen over det er klichéen med at blive lukket inde i et skab og ryge - den er slidt op! Jeg er sikker på du ville kunne finde et fedt alternativ til hvorfor din HP ikke ryger mere :-)

Mvh Nanna

Forfatter in spe2011-06-20 19:13:49

Du har skrevet en kort tekst om en yderst trist skæbne.

Din historie klinger momentvis af noget spændende (fx da man hører at HP sætter sin far højere end sig selv - på trods af dennes behandling af ham), men den kunne godt bruge en gennemskrivning, da der er en del sproglige uhensigtsmæssigheder. Ifølge opgaveformuleringen har du ikke haft held til at lave den bedste besvarelse. Jeg synes ikke rigtigt, at din tekst indeholder noget livssyn eller tankespil fra HP. Man hører blot om dennes smerter og retur i trancen. Jeg tror, du har forsøgt at beskrive, hvor trist en skæbne, det må være at være alkoholiker, og jeg tillader mig samtidig at mene, at din inspiration strammer fra de to danske film ”Bænken” og ”Blinkende lygter”. Man har, i din historie, helt klart en oplevelse af, at HPs liv er totalt uden indhold, men som tekst har den ikke rigtigt noget liv.

Sætningen ”I løbet af et par timer, havde han været rundt i hele lejligheden og havde fundet hvad der var tilbage. En flaske gamle dansk, noget vodka og et par øller” virker ikke rigtig troværdig. En alkoholiker vil have faste pladser til sin alkohol. Det tager ikke en tørstig sjæl flere timer at gennemsøge lejligheden.

Prøv om du ikke kan hente inspiration i de andre besvarelser til denne opgaveformulering. Der er mange gode bud på, hvordan HPs egen opfattelse af verden omkring er skruet sammen.

Tillad nu ikke mine ord at få mere vægt, end du selv mener, de er berettiget!

Venligst fra Jesper


Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk