Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Esoteriske slips   Kap.   86
Esoteriske slips Kap. 86


Forfattersiden.dk
Forfatter: nhuth
Skrevet: 2012-11-26 17:32:19
Version: 1.10
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 
Kap. 86   Lille start og stor landing

Ikke så langt fra den lille private flyveplads i Allerød ligger er gammel misrøgtet lade bag et skovbryn. Ejeren, en falleret landmand havde boet i sit ”aftægtshus”, siden selve gården røg på tvangsauktion, da han for mange år siden blev enkemand. Kun laden og en strimmel jord med hans forgængers mugne rønne havde han stadig.
Han følte sig heldig, da en fremmed en gang havde spurgt om mulighed for at leje laden; han havde tilbudt tusinde kroner om måneden. Sort. Den blev meget sjældent benyttet. Nu var der igen i aften lys derovre. Han blandede sig ikke. Han havde nok at gøre med brændet og den gamle bageovn. Rigtig mad var blevet dyrt.

Lichtensteins chauffør var ved at gøre det lille fly klar til en længere tur. Herren kunne ikke selv flyve den længere, så de skulle hente piloten i morgen formiddag.
Alt var klar; ekstra brændstof, pladsen til kørestolen og bagagen. Flyets radio, som de forhåbentlig ikke fik brug for. Den ville piloten selv tjekke på en ledig frekvens.

Chaufføren, som i dag kørte i sin egen bil, returnerede til Katrinelund, hvor direktøren var færdig med at pakke de få ting, han skulle have med. Sygeplejersken havde indvilget i at rejse med til Schweiz i tre uger. Ikke længere.
Hun havde fået at vide, at han først skulle til et kort møde på en fabrik i Norrlandet. Der ville ikke blive tale om overnatning.
Derfra skulle de videre med et større fly til Zürich.
Af hensyn til forretningen måtte hun ikke omtale svinkeærindet i Sverige for nogen; det er desværre  en del af vilkårene i medicinindustrien, havde han forklaret. Det vidste hun alt om, mente hun.

Først næste morgen fik chaufføren de sidste instrukser. Sygeplejersken havde overnattet i sit eget værelse i sidefløjen og pakket den nødvendige medicin til seks uger. Man vidste aldrig, om planerne blev ændret.

Piloten havde fået kørelejlighed til Allerød, så de slap for at hente ham. Han stod klar ved den gamle lade, da den høje sorte bil  ankom.
-   Alt er klar. Motoren varmet op og radioen virker perfekt men holdes lukket. Mens I stiger ombord tjekker jeg det sidste. Jeg gennemgår ruten efterhånden, så I ved hvor vi er. ”Please fasten your seatbelts”.

Da flyet var rullet hen forbi pladsens hangar til ”take off”, lukkede chaufføren ladeporten og kørte tilbage til Katrinelund.

Klokken elleve ringede direktørens fastnettelefon; det var en kriminalbetjent Jensen.
Chaufføren besvarede som aftalt:
-   De taler med butleren på Katrinelund”¦   Nej, desværre, direktøren er syg og træffes ikke i dag. Er der en besked, jeg kan give ham?
-   Ja, bare sig, at han kan ringe til Politigården i København og spørge efter Dueholm eller Jensen”¦.
-   Så gerne hr., han får straks besked.

”Butler”, tænkte Jensen. Det plejede at være morderen.  

Nå, ja, tænkte ”butlerchaufføren”, ”straks” betød jo ikke, at direktøren rent faktisk så eller hørte beskeden. Flyets radio var lukket, og direktøren kunne først træffes om to-tre timer, når han var landet på fabrikkens private flyveplads.
Sygeplejersken havde fulgt ham næsten helt ind og fået serveret kaffe i forkontoret. Hans møde varede kun tyve minutter, så kom han smilende ud.
-   Nå, alt gik som det skulle, så kan vi vist gå ombord i et mere behageligt transportmiddel. Han pegede ud på et ”Cessna Eclipse” jetfly. Den er ved at være klar, ser jeg.
Deres bagage var lagt i dens lille lastrum og to af de fjorten sæder var indrettet til kørestolsbrugere.

-   Åh, det var dejligt. Den her plads er mindst lige så god som kørestolen. Og så er den hurtigere, sagde han og lo.
Der lå en besked fra butleren derhjemme, så han - og lo endnu højere.
Hun kikkede spørgende på ham men nød egentlig hans gode humør og spurgte ikke.
Det var en ting han satte stor pris på.
-   Dansk lovgivning er da umulig at forstå, sagde han bare. Jeg tror vi får en god tur. Jeg glæder mig til at komme lidt ned til mildere himmelstrøg.
-   Hvordan er vejet i Zürich, spurgte han piloten.
-   Mildt, let vind, letskyet, tørt og stabilt for årstiden, hr. Lichtenstein.
Først, når vi lander, kan jeg få sikre oplysninger fra trafikkontrollen i Kastrup, men de næppe haft mulighed for at undersøge hvad det er for en ”UFO”, der kan have krænket dansk luftrum over Nordsjælland.

Sygeplejersken og Lichtenstein små sludrede om løst og fast den næste halve times tid. Hun havde aldrig set ham så afspændt før. Denne tur ville uden tvivl gavne hans helbred. Da de var over Frankfurt døsede han lidt.  
  
Esoteriske slips Kap. 87
  


haleløs2012-11-27 12:24:05

SUPER! velfortalt og rigthg rigtig SPÆNDENDE (flugt fra .,?) venligst ...
nhuth2012-11-27 13:09:02
Tak. Du er hurtig.
Jah, om det er Interpol eller Jensen eller Kortklubben? ved jeg ikke. Men det er næppe butleren!
Vh.Nhuth

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk