Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Kære hjem
Kære hjem


Forfattersiden.dk
Forfatter: NicoInYourFace
Skrevet: 2014-01-20 10:33:10
Version: 1.1
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Inden jeg fortsætter, vil jeg gerne gøre jer opmærksomme på dette her: Jeg er af denne overbevisning at vi alle lever med hver vores energi og at denne ikke nødvendigvis er komplet forsvundet, når vi går bort. Dette skyldes til dels, at jeg er født og opvokset i et hvidt hjem. Et hjem med hvide vægge, hvide møbler og hvide omgivelser. Jeg er opvokset med, at man bl.a. kan bruge (æble)eddikesyre - eller ved at strø groft salt (og det skal være groft!) langs vindues- og dørkarme - som middel til at afskrække 'juju'. Jeg er derfor også af den overbevisning, at man skal gøre sit for at indvie hjemmet. Og nej. Der er ikke tale om feng shui, tværtimod. Jeg hentyder til, at man skal udvise respekt overfor dem, ligesom at de oftest også udviser respekt overfor dig. Jeg taler om det, der i daglig tale kaldes for spøgelser og ånder, gode såvel som mindre gode.

Der hvor jeg (også) kommer fra, er der mange måder at indvie og rense hjemmet på. Man kan bl.a. benytte sig af salt langs dør- og vindueskarmene, eller man kan stille små skåle eller glas fyldt med æble eddikesyre i et enkelt hjørne i hvert rum, da (den ækle) lugt, vil medvirke til 'udrensning' af alt, der måtte være 'juju'. Man kan også - hvilket jeg også har i sinde at gøre - benytte sig af sin talisman. I dette tilfælde bruger min momi og jeg en shaker, der er tiltænkt til udrensning og beskyttelse, og som man med fordel kan have hængende over sig eller ved siden af sin seng.

Når man har sørget for alt dette, er det også lige så vigtigt at udvise respekt overfor de energier, som ikke forsvinder og som ikke vil en ondt. Her er det op til en selv, hvordan man vil 'go about it'. I mit tilfælde har jeg tænkt mig også at tænde nogle fyrfadslys og evt. byde hjemmet velkommen på denne måde - heraf årsagen til, hvorfor jeg nu skriver dette lille stykke tekst:

Kære hjem,
som du nok har bemærket, er vi newcomers. Vi er både spændte og glade for, at det netop blev dig, der skal rumme os med dine (skrå)vægge og robuste bjælker. Vi har set frem til denne dag siden september sidste år, da du er vores første og derfor er ganske speciel.
Du befinder dig på 5. sal - øverste etage, vel at mærke. Og det er bestemt noget, som (kæreste)mand og jeg skal tilvænne os. Men vi har tværtimod intet imod det.

(...)

mille2014-01-21 11:51:29

Interessant læsning. Flytning er meget følelsesbetonet for mig, jeg har boet så mange steder, at jeg knap kan holde tal på det. Ritualer ved indflytning er derfor også en naturlig ting for mig.

Det er dog ikke salt i vindueskarmen eller eddike i krogene. Men eddiken tager gammel tobaks- og urinlugt. Saltet fanger uvelkomment kryb. For mig er det mere noget med at få ting, som betyder noget for mig, placeret. Malet væggene, så jeg ikke bliver irriteret af dårligt farvevalg, hængt billeder op og sat mit specielle skab centralt.

Min svigersøn bor på 5.sal med skrå vægge og synlige loftsbjælker. Det er helt specielt og meget hyggeligt, når man er der - og fra altanen kan man se ned på de små menneskers liv i gården.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk