Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Sikkerhed
Sikkerhed


Forfattersiden.dk
Forfatter: Night Sky
Skrevet: 2012-04-14 14:46:30
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Hej..
jeg tænkte på hvordan kan man være sikker på at ingen kopier ens tekst og bruger den selv og siger de selv har lavet den.. jeg har en tekst jeg gerne vil ligge ud men det er en af mine bedste og jeg vil ikke risikere at nogen bare "hugger" den.. Hvordan beskytter jeg mine tekster??
MVH Bummie

Lau G.N.2012-04-14 15:06:04

i din fil på din pc står der en oprettelses dato og her på siden gør der også. plus du har de fulde rettigheder til alt du lægger du, her på siden. det handler mest om respekt, intet du lægger ud på nettet er sikkert, men jeg har været her på siden i snart 1.5 år og har ikke oplevet problmer med kopiring.

Håber det hjælper
Hilsen MIG

ps. læs evt under Ophavsret nederst på siden. C):)

haleløs2012-04-14 15:11:07

kan man nu osse være absolut sikker på, at den tekst, du selv synes er din bedste så osse er den allerbedste ... som alle vi andre vil falde næsegrus for - både forlæns og baglæns?
Du kan nok næppe forhindre den slags - det kaldes vistnok plagiat.
Skulle ulykken ske; så husk at føle dig smigret ;)
venligst ...

nhuth2012-04-14 15:19:44

Kære Bummie. Godt spørgsmål. Selvfølgelig har du ophavsret til dine egne tekster. Hvis nogen skulle finde på at kopiere og udgive dine tekster i deres eget navn, er der tale om bedrageri, der kan straffes. Meeen... Hvordan forhindre at nogen kopierer noget?
Nhuth

Forfatter in spe2012-04-14 17:25:12

Den eneste sikre måde at undgå at andre låner inspiration fra sine tekster, er aldrig at dele dem med nogen! Men det er jo også lidt kedeligt! Især hvis man mener, man har skrevet en supertekst, som andre vil kunne få glæde af.

Det eneste, jeg kan garantere dig, er at du selv har ejerskab og fuld rettighed over dine tekster her på Forfattersiden.dk - men jeg kan ikke vide, om andre forbipasserende finder din tekst så god, at de kunne finde på selv at bruge den. En hver med en smule respekt ville dog aldrig gøre dette.

Skulle en person stjæle en andens tekst - og skulle den blive et hit, ville røveren sikkert blive spurgt til inspirationen til teksten. Og den kan jo være svær at svare på, hvis man blot har stjålet den. Og skulle teksten da være oprettet her på Forfattersiden.dk, ville vi kunne gå i arkiverne og se, hvornår teksten var oprettet.

Som det også nævnes her - man kan jo ikke vide, hvilken tekst, der er "den bedste". Hvad du synes er den perfekte tekst, skyldes måske at den har en personlig betydning for dig - men ikke betyder det mindste for andre. Endelig skal du blot være glad, hvis nogen finder inspiration i dine tekster - men et komplet "rip off" - det tror jeg ikke, der er den store risiko for.

Jeg havde engang lavet et quiz spil omkring komedieserien Venner. Det spil havde jeg lagt på mit site. Folk kunne download det og spille det. På et tidspunkt - langt senere finder jeg ved et tilfælde mit spil på et andet website. Dette site havde altså syntes så godt om spillet, at de selv havde lyst til at "dele spillet ud". Jeg syntes blot, det var en ros til mit arbejde.

Fortsæt endelig dit skriveri - og del det, du har lyst til.

/Jesper

Night Sky2012-04-14 18:22:34

Tak for jeres svar.. det hjalp og I har ret i at jeg kan bevise at teksten er min..
endnu en gang tak..

mille2012-04-14 18:47:30

Dit spørgsmål har jeg ofte stillet mig selv, men jeg er kommet til den konklusion, at det jeg lægger ind her er fælleseje, jeg har haft fornøjelsen af at producere det - men det skal siges, at jeg ikke har de store ambitioner om udgivelse eller forfatterkarriere, elsker bare at brygge ord og sætninger sammen, og så er stedet her en herlig legeplads.

Til syvende og sidst er det du producerer skabt i dit eget i dit hoved og dit sind, det er en del af en sammenhæng, som ikke hverken kan plagieres eller stjæles.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk