Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Jagten på den forsvundne by af David Grann
Jagten på den forsvundne by af David Grann


Forfattersiden.dk
Forfatter: Forfatter in spe
Skrevet: 2011-06-16 23:38:57
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Bogen fra 2009, som er skrevet af journalisten, der gik i fodsporene på Percy Fawcett, formår på troværdig vis at knytte utallige breve, interviews og dagbøger sammen til én sammenhængende historie.

Percy Fawcett var den opdagelsesrejsende, der forsvandt i 1925 i Amazon junglen, mens han jagtede den forsvundne by El Dorado - eller "Z" som han selv kaldte den. Historien spænder over ca. 300 sider og springer skiftevis mellem "førstehåndsberetninger" fra Fawcetts selv (pænt kædet sammen), David Granns egne oplevelser før og under rejsen til Braziliens jungle og endelig lidt historieskrivning fra og omkring Amazonas i 1925 og tusinde af år tidligere.

Historien blev solgt godt på omslag og omtale, men personligt mener jeg, at den alligevel var en anelse tynd, når det kom til spænding og skattejagt. Historien bliver simpelthen solgt på, at Fawcett var den rigtige Indiana Jones. Det var måske lige frisk nok.

Fawcett forsvandt i junglen sammen med hans søn og en følgesvend, og alle mener, at det var en indianerstamme der gjorde det af med dem.

Hvis du finder emnet interessant - men samtidig ikke orker at bruge tiden på at læse bogen, kan du se frem til filmatiseringen, som tilsyneladende kommer... Så er det hele overstået på omkring to timer - men så ser du naturligvis også en amerikaniseret udgave af forløbet ;-)

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk