Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Enspænderen
Enspænderen


Forfattersiden.dk
Forfatter: JKKN¤
Skrevet: 2011-08-04 17:12:29
Version: 1.2
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Han sad alene over på tutten, ved vinduet som altid. Kun serveringsdamen, stor, svedig stod bag skranken, som det eneste menneske foruden ham.
Hun så mest af alt ud som om hun for alt i verden ikke gad være her. Hun slæbte sig hen over det støvede gulv i cafeteriaet. Så tungt, så livsløst.
Mere kedelig person kunne de da heller ikke have ansat! havde han tænkt i samme øjeblik som han først havde set hende, og efter hendes dårlige og langsommelige betjening var hans mening om dette bestemt ikke forandret.
Der sad han med den dårlige, halvkolde kaffe, som havde stået på svag varme hele dagen.
Usmageligt at de kan finde på at servere sådan en gang rævepis! Gryntede han for sig selv.
Avisen lå foran ham. Fedtet og krøllet. Han havde kun skimtede den igennem for at få tiden til at gå. Han lod konstant blikket glide ud på den ensomme parkerings plads, derfra kunne han også holde øje med den store hvide lastbil. Den havde han kørt i 3år nu. Han var egentlig en enspænder. Alligevel brokkede han sig over tiden han brugte på landevejene. Hvad skulle han ellers fortage sig, end at kører og brokke sig. Men det var han alt for egoistisk til at indse. Eller i hvert fald til at sige det højt til nogen. Men hvem skulle han også sige det til.


JKKN - Novelle øvelse om at skrive kort novelle på mellem 5-50linjer. MAX tid 30min. En del af mine daglige øvelser.

Forfatter in spe2011-08-04 21:58:59

Hejsa,

jeg synes, det lyder som en god idé med dine novelle-øvelser. Man kan kun blive bedre til at skrive ved netop at gøre det kontinuerligt! Her krydrer du også din tekst med at lade fyrens tanker og ord stå i kursiv, så du letter læseoplevelsen.

Hele teksten er meget negativt ladet, hvilket naturligvis også er helt bevidst fra din side, og jeg kunne specielt godt lide din sætning: ".. den dårlige, halvkolde kaffe, som havde stået på svag varme hele dagen". Det er en pragtfuld sætning, fordi du netop IKKE skriver halvvarm! Du ved; glasset er halv fyldt eller halv tomt. Kaffen er halvvarm eller halvkold. Du vælger den mest negativt ladet version af de to, og det passer så fint ind i din tekst.

Fedtet og krøllet er også en god beskrivelse af en avis, som har været igennem manges snavsede fingre. Det er med til at beskrive miljøet, han sidder i, når historien udspiller sig.

/Jesper
JKKN¤2011-08-05 15:45:49
Hej Jesper Tak for din fine kommentar
Det kan være jeg skal til at lægge mine daglige øvelser herinde hverdag. Eller i måske en af dem jeg laver dagligt, for jeg har en række øvelser jeg laver hver evig eneste dag, og at lægge dem alle sammen ind hver dag vil måske blive for meget, så måske prøver jeg bare med den jeg bedst kan lide. Jeg holder faktisk utrolig meget af at lave disse små øvelser, og det er noget jeg kun varmt kan anbefale, jeg giver gerne forslag til øvelser hvis nogen kunne tænke sig det. Det forbedre mig i hvert fald uhyggelig meget. Jeg havde ikke regnet med at jeg sådan kunne mærke forskel, men øvelse gør altså en mærkbar bedre, og man bliver meget mere tryg med sproget, og tør lege meget mere..
Nå et lille side spring - I hvert fald 1000 Tak til dig Jesper - kram JKKN

haleløs2011-08-05 07:06:42

ja; det' en rigtig go' idé at skrive dagligt; så er underbevidstheden automatisk 'klar' og man glider også nemmer ind i den dér 'skaber-tilstand', kunstnere snakker så meget om! Alle 'levebrødsforfattere' har 'daglig, fast, uforstyrret skrivetid'. Så bliv endelig i vanen ;)

Du laver rigtig, rigtig go'e billeder; man ser tydeligt den nussede, lumre tristesse!
venligst ...
JKKN¤2011-08-05 15:50:37
Hej Kære Haleløs
Mange TAK for de fine ord. Det er virkelig rart med kommentar på teksterne..
Du kan tro jeg øver og øver, for jeg kan virkelig mærke at det udvikler mig ekstremt hurtigt faktisk. Jeg tør mere, og jeg prøver at lege med sproget..Det giver mange gode ideer til noveller, personer, miljøer, skæbner..Det giver virkelig meget. Og når man holder sig til korte øvelser, kan man lege meget med det, uden at man behøver at finde en egentlig afslutning, så det giver så megen frihed..Kram herfra

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk