Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Vorherre bevares
Vorherre bevares


Forfattersiden.dk
Forfatter: A. U. Thor
Skrevet: 2011-10-23 09:34:43
Version: 1.3
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


”Det er fandme det bedste brød, jeg har smagt ever,” udbrød jeg begejstret og rakte ud efter endnu et stykke. Jeg brækkede et stykke af brødet, stoppede det i munden og tilføjede, mens jeg smaskede højlydt: ”Det er sgu en god bager, I har!” Da jeg var færdig med at spise, slikkede jeg brødkrummerne af fingrene og bøvsede højlydt.
    ”Jeg ville sætte pris på, at De ikke bandede og fulgte almindelig etikette ved bordet.” Ordene rungede ud i salen, mens Gud kiggede på mig med lynende øjne under de hvide buskede øjenbryn.
    ”I øvrigt har vi ingen bager heroppe. Jeg har selv skabt brødene af sten, og vinen har jeg”¦”
    ”Ja, ja, den tryllekunst har jeg hørt om før. Men helt ærlig, Gud. Er det ikke på tide, at du fornyr dig lidt og laver nogle nye moves!? Du kan squ ikke servere brød uden noget til. Brød er tilbehør, så det er kraftstejsme lidt tørt i længden. Der er fandme ikke meget Masterchef over det. Du kunne lære lidt af Til middag hos. Der skal være en tre retters og så underholdning bagefter.”
    Gud blev mere og mere rød i ansigtet. Altså det af ansigtet, jeg kunne se for det store hvide skæg, og hans glorie, der svævede lysende over hovedet, satte ud engang i mellem.
    ”Jamen, kan du ikke se det, mand?” fortsatte jeg ufortrødent, for jeg følte virkelig at jeg havde fat i en god pointe. ”Det er totalt nederen at gå i kirke. Folk røvkeder sig, når de skal høre de gamle historier om dig og Jesus igen og igen. Der er ingen action og ikke lækre kællinger. Ja, no offence Maria, men jomfrufødsler er ikke ligefrem hot stuff. Folk vil se hårdtslående action og sex - masser af sex.” Jeg kiggede over mod Jomfru Maria, der sad ved siden af Jesus. Hun kiggede ned i bordet med blussende røde kinder.
    ”Du har virkelig brug for en spindoktor og noget PR, Gud. Det drejer sig om markedsføring nu tid dags. Der var da ingen, der gad stemme på politikerne i dag, hvis de ikke havde en kampagne, eller nogen, der havde lyst til at købe noget som helst, hvis der ikke var nogle nice reklamer med et par hotte chicks.” Guds farve i ansigtet var igen mere normal, han rømmede sig og sagde forsigtigt:
    ”Hvad mener du med PR og markedsgøring?”
    ”Markedsføring, gamle jas. Du skal sælge varen. Pakke den flot ind!” Gud kiggede uforstående på mig.    
    ”Ja, du skal have verdens befolkning til at tro på dig igen. De kan jo ikke tro på dig, når de kun kan læse om dig i den gamle støvede bibel, eller i de alternative versioner, som man kan læse i Koranen og Toraen. Du ved de der oldnordiske bøger, som muslimerne og jøderne læser i.” Gud nikkede og sagde:
    ”Fortsæt, fortsæt endelig.”
    ”For det første må du have lavet en hjemmeside med nogle totalt nice billeder af dig, og så dur det ikke, at du har de der gamle klude på, og det lange hvide skæg. Man skal jo kunne se forskel på dig og juleman-den. Du skal shines op. Tag nogle chikke klude på. Noget med bling-bling. Måske kan du få gode idéer fra Nik og Jay!? De kører totalt stilen. Og Jesus, du ligner jo en gammel hippie i de der sandaler, din gamle kjole, lange hår og fuldskæg. Få en nice haircut og lad bare lige skægstubbene stå. Det tænder tøserne totalt på.” Jesus kiggede på mig med store, brune øjne, der mest af alt mindede om Bambis.
    ”Og sms-service, hvor frustrerede folk kan sende deres bønner. Folk har brug for noget at tro på. De er ulykkelige og mangler indhold i deres liv.” Gud rettede sig en smule op og hans glorie skinnede igen helt klart, da han udbrød:
    ”Tak unge mand. Jeg ved nu, hvad der skal gøres, for at menneskene kan genvinde troen på mig. Jeg skal have lavet en glemmeside, s og m service, have noget.. var det markeds- øh gøring og noget blink-blink!?”
    Jeg kunne ikke gøre andet end at ryste på hovedet og udbryde: ”Vorherre bevares!”

haleløs2011-10-23 10:07:21

hej; jeg er igang med at læse, og vil lige give dig et tip: da vi jo skal holde os indenfor 700 ord; 'brød' anvendes 5* i de første 4 linier ... kunne nøjes med 1* ? Go' overskrift! Er ikke færdig med at læse; )
venligst ...
A. U. Thor2011-10-24 13:25:35
Hej Haleløs. Tak for tippet. Jeg kan godt se, at der er rigeligt brød i starten :-) Landede på 684 ord!

haleløs2011-10-23 17:13:00

Totalt sjov! Gennemført 'overraskende, skæv humor' i moderne tilsnit under middagen. GODT fundet på!
venligst ...

Finn Wilkens2011-10-30 10:44:51

Det er en pragtfuld historie, som jeg morede mig meget over. Du går lige på og hårdt og giver gud besked på det, han mangler i sin virksomhed: Markedsføring. Sådan. Du er i stand til at bruge det sprog, som vi ældre hører på TV, når de unge stand-uppere fra København og omegn festsnakker.
Det, jeg godt kan li i din historie, er, at den er enkel. Du fører en stram linje, hvor der kun er et punkt på dagsordenen. Og det gennemfører du helt og holdent og sætter et fint sprogligt punktum med de sidste to ord.
Der er nogle stave-, slå- og kommafejl, så en koncentreret fucking overhaling af teksten ville gi klejner, mand. Få så fingeren ud og op på den lange bane, mand. Du kører jo totalt stilen, mand.

Star !2011-10-31 20:21:59

Synes den er herresjov :D

nhuth2012-04-30 13:15:53

Uforlignelig, næsten tidløs, i hvert fald langtidsholbar. Bør "bogmærkes" straks.
Glimrende konfirmationsgave...
Vh. Nhuth

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk