Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Esoteriske Slips   Kap. 44  Ghostwriterens lunch
Esoteriske Slips Kap. 44 Ghostwriterens lunch


Forfattersiden.dk
Forfatter: nhuth
Skrevet: 2013-08-16 15:39:53
Version: 1.3
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 
Kap. 44  Ghostwriterens lunch

I Millshill havde Marcus Helstrom aflagt sit besøg hos Mr. og Mrs. Gladstone, som havde budt ham på lunch.
Hun undgik at nævne noget om trafikulykken og hans unge kones død.
-   Jeg er sikker på, at De falder godt til her Mr. Helstrom, havde hun sagt. Hun spurgte, om han havde særlige planer om ændringer i huset.
Marcus forklarede, at han ikke havde planer om at ændre noget som helst. Det var jo netop det hus, Dowes Nest, han havde ønsket sig, som han havde været heldig at kunne købe.
Hun fortalte om landsbyens aktuelle problem og nævnte, at hun håbede, at han ville lade bygningen blive fredet.
-   De kan være ganske rolig. Jeg har fulgt lidt med i sagen, svarede han. Nu skal jeg først finde lidt møbler, der passer huset og mig. Senere tager jeg stilling til køkkenet og badeværelset. Men de elektriske installationer vil jeg gerne have renoveret så hurtigt som muligt. Jeg er meget afhængig af min computer, men det kender De måske?
-   Nej! I guder, den slags har vi ikke brug for. Men de fleste her i byen bruger vist nok de moderne maskiner, svarede hun og fortalte om sit arbejde som næstformand i den lille komite, der havde vundet over spekulanterne.
-   De kan regne med min støtte til at bevare de historiske rammer, sagde han. Jeg må søge en hjælp til indkøb og rengøring og sådan. Hvis de kender en, De kan anbefale, må de endelig give mig besked. Det vigtigste er, at det må være en, der ikke taler om mig ude i byen.
-   Så bliver hun sgu svær at finde her i byen, sagde manden, der ellers havde forholdt sig tavs.
  

Nu hvor Agencja Wywiadu havde ”standset betalingerne”, var kanylen klar til at søge nye indtægtsmuligheder og især nye udfordringer. Han havde arrangeret sig på en måde, der ikke kunne vække opsigt i den engelske bank, men han måtte også sørge for, at der var en synlig balance mellem likviditet og udgifter.

Det havde taget et par dage at vænne sig til den nye labtop. Han havde fundet en engelsk hjemmeside for vordende forfatterspirer og ghostwriters. Her udsøgte han sig en tilpas ubehjælpsom amatørforfatter, som aldrig havde fået publiceret noget. Den pågældende ”forfatter” kaldte sig meget opfindsomt ”Doctor Letterman”. Til overflod var der også links, bl.a. til en dansk pendant: ”Forfattersiden”.

Han pakkede kassen med den medbragte printer ud og tog en testudskrift. Toner var der foreløbig nok af, men han skulle snart have lidt mere papir. Mrs. Gladstone kunne uden tvivl hjælpe ham.
Snart kunne hun rydde op i et syndigt rod med tekstfyldte løsark med skriveøvelser. De mest krøllede smed han i papirkurven. Hvis han nogen sinde skulle finde på at skrive noget, måtte han først have fat i nogle synlige ordbøger.

Når hendes mand kom og gik og nussede i den lille have, sad Marcus som regel og skrev uforstyrret. I hvert fald sad han og arbejdede ved sin computer. Eller han gik korte ture, bare hen til korsvejen, hvor byens eneste ”dagligvareforretning” kun holdt sig i live, fordi indehaveren påtog sig at skaffe snart sagt alt, hvad man ønskede at bestille. Hans kone passede den lille tilstødende pub, ”Central Station”, som serverede godt øl. Man sagde, at huset var byens ældste.

Sidst på dagen ringede nabofruen på, som forventet. Nu havde hun tænkt over det. Hun ville gerne påtage sig rengøring, tøjvask og et ugentligt indkøb i Birmingham
Ikke færdigt

Esoteriske Slips Kap. 45 Småt brændbart
Esoteriske Slips - Roman m. slutning - links til kapitler

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk