Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
'A Talent to Deceive' af William Norris
'A Talent to Deceive' af William Norris


Forfattersiden.dk
Forfatter: haleløs
Skrevet: 2021-12-07 12:30:15
Version: 1.10
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


er du til gyselige og uretfærdig, snedig og dramatisk true-crime er denne grundigt researchede afdækning af justitsmordet på den tysk-amerikanske tømrer og familiefar, Bruno Richard Hauptmann, for kidnapning og mord på knapt to-årige, pyjamasklædte Charles Lindbergh Jr. din tid værd!

01. marts 1933 kidnappes flyverhelten Charles Lindberghs førstefødte fra sin seng i sit børneværelse, hvor mor og barnepige kort forinden har puttet ham. Familien skulle efter planen slet ikke have overnattet i den  ufærdige villa; men besluttede at forlænge opholdet grundet 'sløjt barn'.
03. april 1936 henrettes en fuldstændig sagesløs mand i den elektriske stol for kidnapningen og mordet på 20 mdr. gamle Charles Augustus Lindbergh Jr og efterfølgende pengeafpresning.

En grusom skueproces til akkompagement af politi-tortur (i forgæves forsøg på at fremtvinge tilståelser) -chikane, - trusler, fabrikation af falske beviser og bestikkelse af vidner ...
Ihærdigt, men fuldkommen nyttesløst, modsagt af advokater og politikere, som tror fuldstændig på Hauptmanns uskyld.

Jeg fristes til at sammenligne forestillingen med, hvad vi i dag hører medierne rapportere om 'russiske forhold'.

Gåden opklares ikke; men bogen oplister forskellige teorier og ideer, hvoraf nogle forekommer plausible, andre mere spændende end realistiske.
Men hvorfor finder man slet ingen fingeraftryk på børneværelset - hverken sønnikes, mors, fars, eller barnepigens ?
Og hvorfor reagerer familiehunden ikke på angiveligt fremmed indtrængen ?
Var der mon en spøgefuld morbror på færde? Havde en lidt for voldsom far en finger med i spillet? I al fald klatrede barnerøveren hverken op eller ned ad dén sammenflikkede "stige" politiet finder på gerningsstedet. Andre noterer sig flere familiemedlemmers uventede reaktioner ...

@ Hvis jeg personligt skulle kidnappe et sovende barn ville jeg snarere lægge mit løsenpenge-brev under dynen i den tomme barneseng for at sikre mig, det ville blive fundet, læst og reageret på; ikke stille det i en utæt vindueskarm i en lukket, blank kuvert hvorfra det nemt kan  blæse / rutche ned og forputte sig @

Mesterligt bedrag på vistnok kun engelsk, en virkelig velskrevet mastodont, går i dybden med afdækning af diverse rygter - hvoraf nogle er bevist, andre fortsat uafklarede.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk