Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Dirch Passer, en biografi af Ole Sønnichsen
Dirch Passer, en biografi af Ole Sønnichsen


Forfattersiden.dk
Forfatter: Forfatter in spe
Skrevet: 2011-07-05 00:23:18
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Lad det være sagt med det samme: Jeg har altid været stor fan af Dirch Passer. Desværre gik han allerede bort i 1980 (da jeg var syv år gammel), så alt hvad jeg voksede op med af DP var i virkeligheden nok post Passer. Men hvilken imponerede række af film, teater og revy-forestillinger det blev til.

Da biografien af Ole Sønnichsen udkom, vidste jeg straks, at jeg måtte have den, og nu har jeg altså så læst bogen. Desværre var det ikke noget imponerede omgang. Jeg ved egentlig ikke rigtigt, hvad jeg forestillede mig med bogen, men måske havde jeg haft et naivt ønske om, at den ville sprudle lidt af den energi, som DP altid udstrålede. Det er naturligvis heller ikke fair overfor forfatteren til biografien. Men skuffet det blev jeg i hvert fald i mild grad.

Bogen spænder over 270 siders "biografi", men omkring 30-40% af dette er direkte citater fra interviews, anmeldelser i aviser eller taget fra andre kilder. Igen - fair nok - forfatteren kunne jo ikke selv interviewe DP, men det er lidt en tam omgang med alt den citat-fylden-op.

Jeg lærte én ny ting om DP: Han boede en periode i sine unge år på Vennemindevej på Østerbro i København. Og den gade har jeg også selv boet på i 3½ år.

Jeg vil med spændt sind gå ind i biografen og se film om DP. Spillet af sønnen til den mand, som DP selv havde så stor succes med, nemlig Preben Kaas.

Jeppe O2011-07-05 09:32:42

I et svagt øjeblik, jeg var omkring 15 år, afleverede jeg mine dirch-kassettebånd til genbrugsbutikken. Det har jeg fortrudt lige siden. Jeg er glad for at han nu får en opblomstring. Med biografi, film ... og for et par år siden kunne man jo også købe et par opsamlings-cder. Glæder mig også til filmen. Jeg havde meget ud af at læse bogen men er enig i at den ikke var så sprudlende som DP him self :-)

haleløs2011-07-05 10:13:56

Ja jeg savner osse Dirch Passer ... men har ham da heldigvis på dvd. 'Charles' Tante' anbefales varmt!
venligst ...

Hønemor2011-07-05 10:35:57

Jeg har ikke selv læst biografien og med din kommentar vil jeg nok heller ikke gøre det :(

Det jeg lægger mest mærke til i din anmeldelse, er netop det jeg også ville forvente: At forfatteren havde gengivet energi og personlighed!

Kh
Anita

Amanda Gyldenlyng2012-03-22 21:05:32

Hej

Din anmeldelse er ikke lige den varmeste anbefaling en bog kan få ;->
Jeg læser sjældent bøger om de kendte, men også jeg synes, at Dirch Passer, var en dygtig og bestemt underholdende skuespiller.
Frem for citater etc, kunne det da være spændende med f.eks interwievs og lign, med nogle, der har kendt ham.
Din anmeldelse er fint skrevet. Dog kunne jeg ønske mig lidt mere objektivitet og måske lidt om det anvendte sprog og lign.
- men jeg er også så besværlig.
Ved det godt ;-)

Vh. Amanda

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk