Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Kortromanen 'Psykisk syg' kap. 6/6
Kortromanen 'Psykisk syg' kap. 6/6


Forfattersiden.dk
Forfatter: Laura T.
Skrevet: 2017-04-12 18:12:15
Version: 1.2
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Husk at læse kapitel 5 først: Kortromanen 'Psykisk syg' kap. 5/6

Mit grufulde liv var tilbage, bare værre. Hver dag der gik overtog hun mine tanker. Hendes begravelse havde været i går, men jeg havde nægtet at tage med. Det blev fortrudt nu. Jeg havde tænkt mig at holde min 17 års fødselsdag med hende, men det var for sent. En tårer trillede stille ned af min kind. Der var ingen grund til at være her mere. Tåren blev til mange. Over i vindueskarmen stod en smuk hvid vase, malet med sorte mønstre. Den blå blomst stod deri. Stephanies mor havde været forbi med den. Jeg huskede hendes ansigt klart og tydeligt. Hendes øjne havde været røde med store poser under. Håret sat op i en uglet knold, og hendes tøj var nærmest nattøj. Med usikre skridt bevægede jeg mig over mod blomsten. Forsigtigt strejfede min finger den på samme måde, som den havde strejfet hendes kind. Hende der kunne have reddet mit liv. En af mine tårer faldt og ramte blomsten. Den gled videre ned fra blomsten og ud af det åbne vindue. Den ramte asfalten nede i gården. “Hop ned til den.” Det var mere end en måned siden at den havde været der. “Kom nu.” Kommanderede den. “Du har intet at leve for.” Pressede den mig. Jeg havde lovet mig selv aldrig at lytte til stemmen igen. Mine ben fik automatisk min krop til at klatre op i vindueskarmen. Der var langt ned. En dyb vejrtrækning. “Hop nu.” Stemmen virkede tilfreds. Nogle gange bryder man sine løfter. Jeg havde fået fortalt at man ser deja-vu for sit indre blik på sit dødsleje, men det eneste jeg kunne se var den hårde asfalt nærme sig.

haleløs2017-04-12 18:27:42

"Mit gamle liv" alt for neutral beskrivelse - versus rædselsfulde / lykkelige / sorgløse ...
"min krop til at stille sig i vindueskarmen." 'klatre op i ...' ville tilføre billedet mere liv ;)
"... sit indre blik når man er på sit dødsleje ..."

uuuuha; hvilket grusomt skrækscenarie!

venligst ...
Laura T.2017-04-12 18:55:56
Tak for at du har læst det hele :)
Jeg vil tage feedbacken til mig.
Ja det er desværre en ret ulykkelig slutning, men det jeg gerne vil med denne historie er bl.a. at understrege over for folk at har man problemer, så råb højt om det ;)

haleløs2017-04-12 18:47:38

https://da.wikipedia.org/wiki/Kortroman
"
Kortroman betegner en blandingsgenre mellem roman og novelle, hvori forfatteren udforsker spændingen mellem disse genrers karakteristika.
"

Er du sikker på, fortællingen falder under genren 'kortroman'?
Jeg ser det nærmest som afdødes genfortælling af og begrundelse for en bevidst, afsluttende handling - selvmordet.
Skal der ikke være rigtig meget uddybende personkarakteristika (reaktion) - ikke blot beskrivelse af fremtoning - i en roman?

venligst ...
Laura T.2017-04-12 18:50:26
Jeg er ikke sikker, det er lidt svært med denne historie da jeg ikke syntes at den høre til nogen genre, men min dansk lære har læst den og hun mener i hvert fald at den går mest under generen kortroman :)

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk