Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Det tynde bånd
Det tynde bånd


Forfattersiden.dk
Forfatter: Shirley Ankerstjerne
Skrevet: 2016-03-12 09:04:31
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Her er endelig en lille “Teaser” på min roman: Det tynde bånd, som udkommer den 1 august ved Forlaget Snepryd. Den handler om ung pige og hendes tilværelse på efterskolen og hjemme ved forældrene. Den handler om hvordan hun i takt med samfundet og efterskolens udvikling bryder mere og mere sammen. Pludselig kan hun ikke kende forskel på virkelighed og fantasi længere. Alting går galt, hun skal lære at grounde og tage ansvar for sit liv, fester går galt, kæresteforholdet er stormene og spøgelset Daniel flytter ind i hendes hoved, men hvem er han egentlig? Min tanke er at forme en begivenhed hvor hun kommer til at lukke det dårlige ind i hendes liv og dermed, sker der også en masse dårlige ting. Hvordan vender hun det?

Her er et uddrag fra festen der gik galt:

Vi havde købt tonsvis af sprut, chips, sodavand, alt sådan noget der nok slet ikke var sundt for nogen. Men hvad fanden, der var linet op til fest! Vi kunne danse på borene, vi kunne gøre hvad vi ville og fulde, det blev vi. Jeg sad bare i et hjørne. Jeg havde begået den fejl at drikke øl og det kunne jeg åbenbart ikke tåle. Det begyndte at flimre for mine øjne. De levende lys begyndte at danse lidt mere end de plejede. Skyggerne på vores eget lille hjemmelavede danse gulv, blev længere. Stina sad ved siden af mig. Kristian Lex var også med og jeg stirrede bare på ham. Jeg kunne stadig ikke huske hvorfor han blev kaldt “Lex” til efternavn.
»Er du ved at være fuld? Er du ved at være dårlig?« Stinas spørgsmål rungede i mine ører og musikken sendte elektrode bølger igennem min hjerne, det hele sitrede. Jeg stirrede igen på Stina som om hun var en alien eller en grøn bille: »Jeg ved det ikke« hviskede jeg.

Tine en af pigerne der sad lidt længere væk fra, stormede hen til mig: »Ork! Det skal bare drikkes væk, eller”¦« Hun afsluttede ikke sætningen men rakte en flad hånd frem med en lille pille. Jeg vidste ikke hvad det var, LSD? Ecstasy? Og hun vidste det dårligt nok selv, men som hun sagde: »Du bliver glad!« Men Stina brød chokeret ind: »Er du rigtig klog!? Tænk hvis hun dør af det? Hun har jo aldrig prøvet det før?!« Tine trak på skuldrene og mumlede: »Jeg gjorde da ikke«

Vi kiggede alle sammen chokeret på hende, da Kristian Lex pludselig valfartede ind over feltet og snuppede pillen og slugte den. Vi kiggede alle sammen op med store øjne, men der skete ingenting. Så vi festede videre og først sent på natten skete det. Kristian begyndte at råbe og blev helt ulidelig at høre på. Og ud af det det blå kom de op at slås, Kristian og Brian. Brian var skolens halv nørd. Det ville sige at han var dygtig i sine fag, men også en af de »tunge drenge« han havde med andre ord et ret stort temperament. De gik udenfor og fortsatte, nogle af os blev siddende, blandt andet mig. Jeg var stivnet.
Et skrig skar igennem luften og en stump lyd flængede skarpt den stemning der var i lokalet. Klokken slog tre om natten da det skete. Lyden kom ude fra og vi styrtede alle sammen ud foran hvor lyden kom fra. Der stod Kristian og dinglede uhyggelig fra side til side. Han havde fået en øl flaske i hovedet. Et øjeblik var der helt stille, blodet løb fra hans hoved men var næppe synligt i mørket. Musikken drønede ud inde fra huset og naboerne kom lige så stille frem fra deres skjul. Det her var ikke godt.

Jeg stirrede bare på Kristians hoved og tænkte på hans kranie som må have fået noget af en »lammer«. Det farede igennem mig at jeg havde glemt mine vitaminer i morges. Stina skreg, men det var stilhed der kom ud af hendes læber. Alt var forvrænget. Langt borte hørtes nogle sirener, så langt borte at det kunne have været lyv, men hvem vidste.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk