Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
 erindring  (* u-færdig *)
erindring (* u-færdig *)


Forfattersiden.dk
Forfatter: haleløs
Skrevet: 2017-07-16 15:56:56
Version: 1.1
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


den plejer vist at ligge her?  Jeg træder et par skridt baglæns og spejder mod de velkendte pejlemærker; åen klukker fornøjet videre under en nu asfalteret indkørsel; men grøftekanten med de høje brændenælder iblandet viftende gult og rødt ender altså lidt fremme, præcis som før. Jeg skubber tøvende til noget buskads med støvlesnuden; grøften er vist temmelig dyb, så skulle nødig havne i en dum situation ...

Gongonen buldrer bag de store træer, nu' det om at rubbe sig med at få vasket hænder, hvis man vil nå  en portion rødgrød først ...

Metalspandens skramlen vækker mig brat; min farbror er skrævet ind over hegnet til tyrekalven. Han vender sig og rækker begge hænder indbydende ud mod mig "bliv lige bag mig, så gør de ingenting".
Jeg ryster på hovedet "mine støvler er nye", så Karl løfter den fyldte mælkespand fra stalden over hegnet og nærmer sig fprsigtigt bæstet, som bræger løs og kommer hoppende på stive ben. Karl har svært ved at holde spanden stille mellem støvlerne mens den ivrigt slubrer komælken i sig så hele ho'det bli'r væk nede i spanden, men da den er næsten helt tømt så slipper Karl spanden og trasker hen og  haler tøjrpløkken op og flytter den til et andet sted med grønt, saftigt græs.

Da han har vundet kampen om spanden med kalven skræver han tilbage over hegnet. "Nu skal køerne gennes tilbage på græs indtil aftenmalkningen ..."

prefu2017-08-04 10:15:51

Et fint stemningsbillede fra en dag på koloni som barn. Væk fra stenbroen og ud på landet.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk