Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
rulllepølse
rulllepølse


Forfattersiden.dk
Forfatter: Curly
Skrevet: 2012-07-20 17:47:54
Version: 1.1
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Første dag på en ny skole. En efterhånden hyppig begivenhed. Det var 4. gang på 5 år hun skulle skifte. Skole forældrene  kunne ikke finde ro nogen steder, så familien flyttede fra sted til sted og hun og de to søskende var blevet skoleskif-Eksperter. Ikke fordi det blev nemmere af den grund. Erfaringen havde lært hende. At man som ny kunne blive mødt af stort set hvad som helst. Tegnestifter på stolen og nye fantasifulde øgenavne. Som overvægtigt, intelligent pige, var hun et oplagt mobbeeoffer. Og lige meget hvor meget hun prøvede at forberede sig og på forhånd indstille sig på den svære proces det var at blive accepteret, var det lige hårdt hver gang og det gjorde lige ondt hver gang.
Men i dag havde hun lovet sig selv at det skulle være anderledes. Hun skulle starte i 2. real i en lille skole i en lille provinsby . hun havde besøgt skolen med forældrene ugen før og havde fået udlevet skema og vidste derfor at de første 2 lektion hed idræt og det var hende store skræk at hun pga. sin krop allerede her ville på kalde sig de andre unge opmærksomheder. I det fag kunne hun ikke bruge sin faglighed og dygtighed til at hævde sig så det var med bange anelse hun til morgen havde pakket skoletske og gymnastikpose
Hun kom med skolebus til den lille skole. Og genkendte blandt de andre 2 piger fra hendes nye klasse. de kastede nogle blikke til hindanden og kom så hen i mod hende i et slentrende tempo. Hun kunnne mærke kulden brede sig i mellemgulvet. Slap af sagde hun til sig selv, prøv at få dem til at kunne lide dig..
-Er det i dag du skal starte, sagde den ene
Hun nikkede
- Vi skal til købmanden, vil du med, sagde pige nr to
- Hun nikkede igen
- Og da de tre piger begyndte at slentre hen af fortovet fulgte hun med et pr skridt bagved
- De nåede frem til købmanden og satte sig på bænken ved busstoppestedet.
- - har du penge, sagde pige 3.
- Hun nikkede
- Vi splejser til en pakke cigaretter sagde hun så
- Den koster 15 kr. har du 4 kr
- Hun nikkede og fandt pungen frem fra tasken dyb, åbnede den og fiskede en 5-kr. frem og rakte den til pige 3. som også gik penge af de to andre piger for derefter at gå ind i den lille købmandsbutik. Lidt efter vendte hun retur med en 10-stks pakke Daysi, som var det mærke unge pige røg på det tidspunkt. Hun åbnede pakkken og tog en cigaret til sig selv og rakte derefter pakken videre til de andre der også forsynede sig. Så tog hun en pakkke tændstikker frem strøg en og holdt flammen frem mod de andre pige som på skift fik glød i den lange slanke elegante cigaret. som den blev kaldt i reklamerne
- Og så sad de og pulsede på hver deres smøg.
- - vi gemmmer de andre til i morgen sagde pige 3
- - hun følte sig accepteret og godt taget imod og tog derfor mod til sig
- - hvad hedder I.
- - jeg heddder Tina, sagde pige 1
- - jeg hedder Rikke, sagde pige 2
- Jeg hedder Hanne, sagde pige 3
- -hvad var det du hed, spurgte Tina
- Lene sagde hun og kom til at hive alt for hårdt i smøgen og fik derfor et voldsomt hosteanfald
- - du plejer måske ikke at ryge, sagde Rikke
- -jojo Lene nikkede ihærdigt
- Og de den værste hoste havde lagt sig fortsat hun
- - er det en god klasse?
- - ihvert fald bedre end B-klasssen sagde Tina og fortsat
- - du skal ikkke tage dig af Kim, han er bare en latterlig drengerøv, som tror han er morsom.
- Lene takkede for rådet og kiggede på sit armbåndsur:
- - mon ikke vi skal tilbage snart, det ringer om 5 minutter
- Pigerne slukkkede deres cigaret og Rikke bød af en æske gajol
- _til at tage lugten sagde hun
- Så slentrede de sammen tilbage mod skolen og nåede lige præcis frem da klokken rungede ud over den efterhånden fyldte skolegård.
- - vi skal herhen, sagde Tina og stak sin arm ind under Lenes og trak af med hende. Mod gymnastiksalen.
- Lene smilede og tænkte at det jo gik fint, hvad kunne gå galt nu, her ville hun blive glad for at gå følte hun.
- Inde i omklædningsrummet, fandt hun et sted tæt på Tina og pakkede sine ting ud. Den forfærdelige blå fragt der sad alt for stramt så dellerne tydeligt kunne ses. Langsom klædte hun sig af og mærkde panikken brede sig i kroppen, som hun så diskret som muligt proppede ned i den blå.
- Hun kiggede sig omkring og så til sin lettelse at mindst halvdelen af de andre piger også iførte sig den sammme blådragt.
- Læren dukkkede op som ud af den blå luft.
- - ind og varme op kommmenderede hun og åbnede døren til en gymnastik sal, som lignede alle andre på den tid med ribbe langs væggene, tov der hang ned fra loftet og streger i alle mulige farve på gulvet. Drengene fra de to parellleklasser var allerede i gang i salen, de løb rundt og rundt. da Lene kom ind i lokalet, kunne hun mærke alle øjne på sig pigerne begyndt også at løbe rundt.
- "rullepølse" lød det pludselig gennem lokalet.
- Lene stoppede op og kiggede sig omkring. Hun lokaliserede hurtig, at ordet kom fra en stor rødhåret dreng, som hang oppe i et tov.
- - Kim, kan du se at komme ned i en vis fart, råbte læreren. Og 2 sekund efter lande *Kim på fødderne på gulvet, så løb han igen rundt og denne gang lige fordi Lene, som derfor ikke kunne undgå at høre det ondskabsfulde ’rullepølse, som han hvæsede ud lige da han passsere hende.
- Lene kigggede som om efter Tina og fangede hendes øjne tværs over lokalet, hun førte en pegefinger rundt i små cirkler ved den ene tinding og Lene huskede hendes ord fra bænken, trak vejret dybt og tog sig sammen, i det mindste havde hun da allerede en god ven
- - ud og find en ribbe lød det fra læreren,
- Og næsten på sekundet, løb de 25 unge mennesker ud til væggene og fandt en ribbe.
- Lene kigggede sig om, desværre var den eneste ledig ribbe den til venstre for Kim, de var ingen vej uden om, stillle gik hun hen og stillede sig ved siden af ham.
- - op med benet, lød det læreren. Og allle løftede højreben og lagde det op på 5. trin fra gulvet. Det så let ud, så
- Lene tænkte det kanjeg da også, og med voldsom viljestyrke svingede hun højre ben op
- Den uventede bevægelse fik hendes ringmuskel til at tage en slapper, og en højlydt prut undslap hende. Og i takt med latteren der bredte sig i salen mærkede hun den velkendte rødmen og varme brede sig over hendes kinder.
- Kim holdt sig sigende for næsen og styrtede ud i omklædningsrummet.
- I næste time skulle de have dansk.
- Daop i klasselokalet, stod der med store bogstaver på tavlen:VELKOMMMEN TIL VORES NYNE ELEV LENE. Det sidsteord var streget over og i stedet var der skrevet:FISENDE RULLLEPØLSE.
- Efterhånde som elverne en efter en kom ind i klassen. Udbrød der en larmede grinekoncert.
- Lene følte gulvet forsvinde under sig og alt blev sort. Da hun vågnede lå hun på en sofa på skolen kontor, som hun kunne genkende fra besøgt ugen før. Inspektøren sad ved sit skrivebord og over ham på en stol sad Kim.
- Inspektøren kiggede på hende og så at hun havde åbne øjne.
- - du besvimede vist Lene, sagde han. Og kiggede vredt på Kim, der vendte sig om og med spag stemme sagd: undskyld, Lene, det var åndsvagt af mig.
- -tak Kim, så må du gerne gå, sagde inspektøren og fortsat
- -Lene vi har ringet hjem til dine forældre, din far er på vej for at hente dig, gå du ned og hent dine sager i klassen
- Lene kom på benene og gik langsomt tilbage til klasselokalet, hvor hun samlede sine ting sammen og lagde dem i tasken, så gik hun hen mod døren, men halvvejs gennem lokalet, mærkede hun en hånd på sin arm, hun vendte sig og så Tina, som pludselig og uventede gav hende et stort varmt knus, mens hun hviskede i hende øre
- - vi ses i morgen. Søde
- Lene gengældte taknemmeligt knuset
- - jeg skal gå nu sagde hun, min far er her efter mig
- Ok- jeg går med dig sagde Tina og arm i arm gik de ned til skoles parkeringsplads. hvor hendes far allerede vented i den gamle store rustspand han kørte i for tiden.
- Lene hopppede ind på passagersædet ved siden af ham, smed taskerne om på bagsædet
- Faren lagde en arm om skulderen på hende
- - er du ok, nu spurgte han lade os se at komme væk herfra, mor har dækket frokostbord til os derhjemme. Du er vel sulten
- Lene nikkede som svar på det hele
- ½ time sad de om et hyggeligt frokostbord sammen med moren,
- - jeg fandt en fin slagter nede i byen, så det er luksus pålæg det hele, sagde hun og smilede, mens hun med en håndbevægelse hen over bordet, viste at det virkelig var det hele.
- Lene smurte et stykke rugbrød og kiggede søgende rundt på bordet.
- Moren rakte en tallerken frem mod hende
- -rullepølse, Lene, var det noget, slagteren hjemmelavede
- Lene rystede på hovedet men ikke på hånden, da hun i stedet rakte efter en tallerken med æg og tomater.
-Op med humøret min skat sagde faren, det bliver bedre med tiden, det plejer det jo, ved du.
- ja kan du huske hvordan du græd da du skulle sige farvel til din sidste klasse, sagde moren, med munden fyldt af rulllepølsemad
Og det viste sig heldigvis at forældrene fik ret, da Lene 5 måneder senere skulle sige farvel til, Tina, Rikke og Hanne græd hun utrøsteligt. Hun og Tina holdt kontakten i mange år, og da Kim og Tina et par år senere derefter blev gift i den smukke landsby kirke, var det Lene der var brudepigen. om Lenes første skoledag, snakkede de aldrig mere.

haleløs2012-07-20 18:12:19

munter, kærlig beretning om smug-rygning, accept og drilleri på 'den nye' s første skoledag. venligst ...

mille2012-07-21 09:23:17

- godt det endte godt og godt hp trods alt får venner - det er en yderst vanskelig situation for hende både at være "stor" og at skifte skole så tit

- din brug af rullepølse-symbolikken er fin

- du fortæller levende og godt - men kan se, at du ligesom mig har vanskeligt ved at komme ind igen for at rette slagfejl m.m.
Curly2012-07-21 14:50:29
efter jeg har fået et slagtilfællde og en hjerneskade er motiriken ikkke den bedste og jeg laver en million slåfejl, medn jeg har beslutttet at det ikkke skal stopoppe mig mht at skrive, så jeg håber læsewrne bæreer overmed det

nhuth2012-07-21 15:56:19

Jamen rullepølsehistorien er fin og frisk. Uden antydning af en "tanke";)
Den skaber realistiske billeder og den skaber rigtig mange tanker.
Flot at du kæmper dig stædigt frem her på siden. Hvis du selv ønsker det, kan du jo finde en "fortrolig beta-læser", som kan og vil luge lidt ud. Det vigtigste er imidlertid også at se alle de ord du skriver rigtigt.
(altså rigtigt i henhold til gældende retskrivningsnorm, som ændres dagligt.)
Vh. Nhuth

Eva Hald2012-07-21 16:56:04

Rigtig sød historie. Har også selv været den nye pige i klassen et utal af gange. Ang. Slåfejl, dem laver vi alle. Jeg skriver derfor altid ind i word først hvor jeg kan køre en stavekontrol, før jeg copy paster det ind her. Jeg staver nemlig som en brækket arm :)

Finn Wilkens2012-07-23 11:43:20

Hej Curly!
Jeg synes godt om din historie, selv om den falder lidt uden for rammerne her. Det er nærmere en slags biografi over en buttet piges oplevelser i skolen end en novelle, der stramt følger reglerne i berettermodellen.
Du har meget på hjerte, og jeg vil ønske for dig, at du får det ud over rampen så meget, som det kan lade sig gøre. Du har formentlig nok at slås med, og jeg synes, det er beundringsværdigt, hvor meget du knokler med at skrive.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk