Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Jeg vil altid være her del 01.
Jeg vil altid være her del 01.


Forfattersiden.dk
Forfatter: Dragonfly
Skrevet: 2014-05-06 17:22:45
Version: 1.3
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


En højlydt summen af råbende stemmer blandede sig med musikken, der bragede for fuld knald med en bas der var så kraftig, at man kunne mærke den i skelettet. Lyset fra diskotekets farvede lamper flimrede på skift i det mørke rum og gjorde det svært at orientere sig og umuligt at bevæge sig uden at støde albuen ind i en anden eller blive trådt over tæerne af et par sylespidse stilethæle. Kasper forsøgte lettere beruset at kante sig tilbage til sine venners bord med fire krus øl, der skummede og skvulpede over til alle sider hver gang nogen stødte ind i ham, men han sansede det slet ikke. Den aften var han kommet for at drikke sig en kæp i øret og måske finde en trunte til et engangsknald.
      Endelig nåede han over til deres hjørne og satte krusene på bordet imens han blev mødt at et jubelbrøl fra sine tre venner. De greb et krus hver og skålede højlydt imens de slog dem sammen så endnu mere af øllen skvulpede over og ned over deres hænder før de drak. Kasper bundede sin øl i én omgang og modtog endnu et jubelbrøl fra de andre. Søren klappede ham så hårdt på ryggen han var ved at kløjes i den sidste mundfuld øl, men alligevel grinede han med de andre imens Søren vissent lagde sin arm om skuldrende på ham og beruset fik fremsnøvlet:
”Når nu vi endelig har fået Kasper det lille spøgelse med i byen for en gangs skyld”¦ synes jeg sgu vi skal drikke ordenligt til”¦ og finde ham en trunte for natten”¦”
      Kasper grinede lidt forlegent, da han sjældent var i byen, men sluttede sig til de andres lystige hujen imens Søren vaklede tilbage til sin plads på bænken. Søren og Niklas var væsentlig mere fulde end Kasper og René, men de havde også begyndt aftenen nogle timer før.
      René tog sig en cigaret og rakte én over mod Kasper der først rystede på hovedet, men så alligevel tog imod den og fulgte efter René udenfor. Han trængte til at få hvilet ørene og en smøg var et glimrende påskud, selvom han normalt aldrig røg.
      Udenfor satte de sig på en bænk og tændte cigaretterne imens de tavst kiggede på en gruppe venner på den anden side af gården der også røg. Kasper sukkede og nød den relative ro; musikken var stadig høj, men man kunne i det mindste høre hvad man selv tænkte udenfor.
”Hvordan har du det s唦 sådan, ovenpå alt det med din far,” spurgte René efter et par sekunder.
”Okay, tror jeg”¦ jeg så jo ikke så meget til ham her på det seneste”¦ og det måtte jo komme før eller senere, jeg tror aldrig helt han kom sig over min mors død - og slet ikke når det var så kort efter ulykken,” Kasper indhalerede dybt fra cigaretten og fortrød omgående da han bagefter var ved at hoste lungerne op. ”Jeg tror bare det var et spørgsmål om tid.”
”Drak han meget?”
”Nej, ikke normalt”¦ men når han var til fest drak han som en svamp.”
”Hvordan døde han så, svigtede leveren?”
”Nej, kun hans evne til at tænke. Han havde været til fest hos nogle venner og kørte selv hjem i løbet af aftenen uden de opdagede det. De plejer at være strikse med at tage hans nøgler, men han smuttede fra dem og endte med at køre af vejen og ind i et træ.”
René svarede ikke, men nikkede bare tavst og slukkede sin smøg på flisen.
”Vil du med ind igen eller”¦”
”Jeg ryger lige færdig, så kommer jeg. Du kan bare gå ind.”
_________________________________________________________________________
Næste afsnit: Jeg vil altid være her del 02.

haleløs2014-05-07 13:15:56

hejsan; Hyggelig beskrivelse af Kasper, Søren, René og Niklas på disko ;)

Den liiige lovligt megen brug af kliché-sprog fx. 'en kæp i øret', 'hvilet ørerne' , 'drak som en svamp' mv gi'r et udmærket indtryk af overfladisk, ligegyldig, uforpligtende snik-snak komsammen mens de spejder efter trunter.

Go', velskrevet dialog-introduktion til Kaspers familietragedie!
venligst ...
PS "... råbene stemmer ..." råbene / råbenDe betyder noget forskelligt

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk