Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
En grå side i min erindringsbog
En grå side i min erindringsbog


Forfattersiden.dk
Forfatter: Forfatter in spe
Skrevet: 2010-11-08 22:40:47
Version: 1.7
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Den lange allé lignede næsten sig selv. Jeg huskede den som en smule mere grå. Og blev der ikke også plantet en lang stribe piletræer? De var der i hvert fald ikke nu. Det virkede som en fjern tid, og egentlig ønskede jeg heller ikke at anstrenge min hukommelse alt for meget for at huske. Jeg var sat i denne situation - ikke af lyst men af nød. Jeg var nødt til at vende tilbage til det sted, hvor jeg havde min gang. Dengang.

Jeg drejede til venstre ind under betonbroen. Et par knægte løb på skateboard og nogle ældre drenge cyklede på røde pigecykler. Jeg fortrak en mine men turde ikke risikere at ryste for åbenlyst på hovedet. De var macho i gadebilledet i flok, men ved hjemmebasen tøffede de rundt på stjålne røde pigecykler, mens de bandede højlydt og spyttede på fortovet. Jeg genkendte pludselig en stor fyr ved en gul Toyota med tonede ruder og høj gangsterrap. Ikke genkendte, som i her var en person, jeg kendte, men en person jeg huskede som lille dreng ovre i centret. Jeg kunne huske, hvordan han var kommet løbende imod mig for at søge ly mod de fire ældre drenge, der var kommet stormende efter ham med spark og slag. Jeg huskede også, hvordan centervagten havde vendt ryggen til det - og hvordan jeg selv havde set den anden vej og skyndt mig væk.

Jeg hørte en ambulance køre med udrykning ude på alléen, men den blev ikke efterfulgt af en patruljevogn. Måske var de lokale løbet tør for brosten, eller måske havde deres egen idioti ramt dem. Det var en rotterede. Det tænkte jeg dengang. Hvad det er i dag, ved jeg ikke. Men jeg ønsker ikke at være her. 7 år i ulykke. Og jeg havde ikke smadret noget spejl for at gøre mig fortjent til den tid. Den var der bare. Som en grå side i mine livs erindringer.

Jeg parkerede bilen der, hvor jeg ville have parkeret dengang, hvis jeg havde haft en bil. Skævede hen til de tre mænd, der stod og tømte indholdet fra en sort BMWs bagagerum ind i en garage. Da jeg kom op af stentrappen med uforståelige grafitti tags så jeg det cykelstativ, som kortvarigt havde støttet mine to første cykler, inden de blev stjålet. Gik indenfor i opgangen hvor blodet flere gange havde ligget smurt ud over de nederste trin med knuste ruder og ølflasker. Travede de to etager op og stillede mig foran døren. Selvsamme dør hvor tricktyve havde forsøgt at komme ind i min lejlighed. Jeg bankede ikke på - jeg havde været der, og det var rigeligt. Skyndte mig ned af trapperne igen, ned forbi grafitti, spytklatter, indtørret blod, hælervarer og tricktyve. Ind i bilen i et frirum af åndelig plads.

Da jeg kørte derfra med radioen tændt smilede jeg over regeringens planer om at rive ghetto-beboelser ned. Og så var jeg væk!

haleløs2011-03-11 12:30:52

' ... der no'et ved denne scene, som minder ...' mest om - FORDOM ... synes JEG !!!
Kære forfatter;
...noget af et dystert oprids - havde du virkelig ikke en eneste god dag - i hele 7 år - i dén dér ghetto-bebyggelse?

Hvor tror du i øvrigt de dér grådigt '30% tøj&husleje-rabat', ur-behængte ministre medsamt deres risikovillige, bonusvanvittige jagt- og golfkammerat-(bank)direktører, bor - Dém, som jo rent faktisk HAR den reelle indflydelse på stort sét heeele det økonomiske 'flow'? Og derfor er - endog særdeles - faaarlige for ... heeele samfundsstrukturen (og -optimismen) ?
Svar: i ghettobebyggelser ... langs Strandvejen (Kbh.) - I boliger, som - for det meste - IKKE financieres af dem selv!!!

venligst ...
PS midt i lln 11 '... som i her ...' 'i' skulle nok være 'ih' / begejstringsudbrud!
Forfatter in spe2011-03-11 14:28:58
Tak for kommentaren ;-)

Det sidste først: Nej, det var nu meningen, at det skulle stå, som det gjorde - men jeg har nu synliggjort sætningen lidt mere ved at bruge kursiv.

Nu til det første: Fordom betyder jo, at man har en forudfattet holdning, som ikke baseres på fakta. Som du selv pointerer (7 år), er dette ikke tilfældet her. Jeg boede faktisk selv i en ghetto, så alt hvad jeg skriver er skam sandt. Der er her tale om Vollsmose i Odense.

Da jeg skrev teksten, var udspillet om nedrivning af visse ghettoområder helt frisk, og derfor passede det lige ind i teksten, men jeg havde nu ikke til hensigt at starte et holdningspræget, politisk stormvejr - men fint at det fik dig til tasterne ;-)

/Jesper

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk