Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Tuderi
Tuderi


Forfattersiden.dk
Forfatter: Ia-Semele
Skrevet: 2011-03-22 21:01:28
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Jeg har lyst til at græde. ikke fordi der er noget at græde over. Det er ikke fordi, der er sket noget. Det er heller ikke alle de fattige børn uden kærlighed, der giver mig denne lyst. Et opmærksomhedskrævende væsen der rammes af ensomhed i en socialiseret og individualistisk verden. Et slag hvor man ønsker, man var en fisk. En klovnefisk. Festlig farve, men dødsens farlig. Og så ser ingen negativt på, at man er dum. Man er jo bare en fisk. Så her sidder jeg ude på vejen. I byen. Der er nogle som råber, jeg skal flytte mig. Hvad er det ikke, de forstår? Jeg er en fisk, der venter på regnvejret. Ja, jeg skal jo kunne svømme væk. Nu kommer der en mand. Og en dame. Damen råber. Måske er det hendes bil? Er hun vred? jeg orker ikke at se op på hende. Manden rusker blidt i min skulder. Siger et eller andet. Så begynder jeg at græde. jeg skal bruge vand, så jeg kan svømme. Hvad er det, de ikke forstår? Nu sidder jeg på en bænk. Hvordan kom jeg herhen? Det er også ligemeget. Måske svømmede jeg? Jeg græd en syndflod, og nu er jeg helt alene, for alle druknede. Både den flinke mand og damen. Og så besvimede, og nu er syndfloden væk. Hvor er Noah? Jeg ser op. Sådan rigtig op. Der sidder en dame ved siden af mig. En ældre dame med hvidt hår og håndtaske. Hun ser trist ud. "er livet ikke forunderligt?" spørger hun. "jo, det..." svarer jeg. Hun begynder at græde. Jeg lægger armen omkring hende. Hun holder et billede af en mand i hånden. Og der sidder vi så. Snakker lidt om manden på billedet. Hun græder lidt mere. Jeg græder ikke. Hvorfor skulle jeg også det?

NannaLA2011-03-23 09:24:46

Hej Kristina,

Sikke et hæsblæsende tempo teksten har - hvor er det lækkert. Strukturen passer også rigtig godt til indholdet; man kan ikke strukturere gråd, man kan ikke bestemme over den.
Du sætter en masse skjulte spørgsmål undervejs, som fungerer hulens godt.
Ydermere synes jeg skiftene fra fisk til rendesten til bænk Noah til damen der græder er cool! Måske savnede jeg lidt mere info om den sidstnævnte dame, eller også er det faktisk helt som det skal være... :-)

Mvh Nanna
Ia-Semele2011-03-23 20:12:28
Tak for ordene, for jeg var selv lidt i tvivl, om det hele blev lidt for ustruktureret :)

haleløs2011-05-27 17:27:28

At græde bare af lyst? At ønske sig forvandlet til en farvestrålende klovnedfisk? At vente på skybrud? ... altsammen glimrende metaforer - for sammensparede, ophobede, indestængte føøølelser ... som så liiige pludselig væælter UD ... sådan 'hulter-til-bulter'.
Og SÅ' det heeele lige pludselig HELT overstået. SÅDAN!
Rigtig, rigtig velskrevet 'følelsesudbrud', synes jeg!
venligst ...

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk