Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Tale: Drømmen om Utopia
Tale: Drømmen om Utopia


Forfattersiden.dk
Forfatter: kittikati
Skrevet: 2014-11-02 00:29:16
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


Vi er blevet forkrøblede. Menneskeracen er på sit yderste. 
Vi kan ikke klare mere. 
Vi har brug for at leve.

Samfundet i dag er blevet reduceret til en uddannelses maskine på højeste tryk. ”¨Vi glemmer helt oven i alt kaoset, hvordan man lever. 
Vi overlever.

Næring er så man kan overleve, men for alt for mange i det vestlige samfund er det blevet fundamentet for at leve. Kort sagt lever vi for det materielle. ”¨I stedet for at det er et redskab til vores afnyttelse, er det blevet målet med livet. ”¨Gang på gang får vi trykket ind i hovedet af samfundet, hvordan lykken kan opnås gennem den næste bil, det nye hus eller de smarte sko. ”¨Men aldrig har vi fulgt en ideologi med så fatale bivirkninger.”¨
Vi har glemt formålet med livet, og at vi kun lever en gang.

Det er efterhånden blevet normen at stoppe op som fyrre årig, og se tilbage på ens liv med angst i sjælen. For hvad har vi dog brugt dagene på? Ligegyldighed er som reel svaret.

Det gør mig trist indeni når jeg ser hvordan vi som mennesker har udviklet os. Aldrig har der været flere med psykiske sygdomme, allergier, kræft osv. ”¨
Vi kan selvfølgelig ikke helt komme af med sygdomme, hverken psykiske eller fysiske, men vi kan skabe et samfund, hvor mange af dem ikke er en folkesygdom.”¨”¨Her taler jeg blandt andet om stress. Det moderne menneskes pest. ”¨Vi skal hele tiden kunne mere, for at slå sidemanden af pinden.
”¨For at bevise denne udvikling, skal man såmen bare se på hvordan adgangs kvotienterne for de fleste uddanelser er steget i en umenneskelig hast. ”¨Der findes sågar uddannelser hvor det laveste accepterede snit, ligger på over 12. ”¨Vi ender med at stresse igennem tilværelsen, først for at komme ind på drømme studiet, derefter for at kunne bruge det studium til at kunne score drømmejobbet.
”¨Er det virkelig det vi skal bruge ungdommen på?”¨Er det virkelig meningen med livet?
Det er det jeg drømmer om, og tror på; at svaret på de spørgsmål ikke nødvendigvis er ja.
”¨Jeg tror på, at vi som mennesker, har langt større muligheder lagt ud for os. ”¨Vi har bare brug for de rigtige omgivelser, for at opnå den potientale der ligger lagt i os.

”¨Ligesom man indenfor psykologien snakker om omsorgssvigt, der kan føre til ødelagte voksne, burde man så ikke dykke dybere ned og se hvordan et globalt menneskeligt omsorgssvigt, i vores sociale samværd, kan føre til ødelagte samfund?”¨
Måske er det på tide at starte forfra. Sætte spørgsmålstegn ved den måde vi får at vide livet skal leves på. ”¨Gå sammen som mennesker og danne det idéelle samfund.”¨Et samfund, hvor man nærer mennesker, og tror på dem. ”¨For vi er jo i bund og grund alle mennesker, og har alle brug for tiltro, til at komme frem i livet med en positiv attitude.”¨Vi har brug for kærlighed, mellem mennesker og til mennesker. ”¨Også til dem, der fejler.

Det kan godt lyde som en langt ude idé, som ikke er mulig at fuldføre i virkeligheden. Men er det virkelig så skørt igen?
I Danmark har vi bevist at man sagtens kan have et velfungerende samfund, bygget på socialistiske ideer om lighed. ”¨Vi har bevist overfor USA og resten af verden, at det økonomiske ræs ikke altid er den bedste vej frem. ”¨For vi er en stærk nation, og faktisk det lykkeligste land i verden.
Dog er vi ikke perfekte. ”¨Det kan gøres bedre. ”¨Sammen har vi mulighederne for at opbygge, ikke bare et samfund, men samfundet.”¨Et sted hvor vi i fællesskab kan styrke hinanden, og nyde livet hele vejen igennem, ikke bare i pensionsalderen.
For sådan er det næsten blevet i den moderne verden. ”¨Vi kører på, helt til vores kroppe er udbrugte og slidte, for så at få at vide, at nu kan vi få lov at leve.”¨
Det er derfor jeg drømmer om Utopia. Et sted for mennesker, hvor man kan leve. Fuldt ud. ”¨Gøre de ting man brænder for, uden at skulle tænke på hvor mange penge i kassen det giver.

Bare forstil dig det. Et land hvor alle gør sit, og får sit. ”¨Men frem for alt, et land hvor der er plads og frihed til at leve. ”¨Hvor man kan gøre sine vildeste drømme, til en realitet.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk