Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Himmelsk middag
Himmelsk middag


Forfattersiden.dk
Forfatter: mille
Skrevet: 2011-10-13 15:34:30
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


"Jesus, Jesuuuu .. s - kom ind vi skal spise!"

"Kommer lige om lidt ....."

Sandkassen flimrer i rødt og orange, solen er på vej ned og sender sine sidste gyldne, livsbekræftende stråler ind i det varme sand. I sandkassen sidder Jesus og bygger sandslotte sammen med Magda 5 år.

"Se Magda, nu bliver mit slot tryllet til guld og i dine øjne ser jeg grønne træer, der spejler sig!"

"Naaaj, det er da bare fordi du har spildt saftevand ud over det hele!"

"Skal vi lege sammen igen i morgen?"

"Det ka`vi godt, men så ska`du la`vær`me`å`snak`så meget, det er ikke sjovt!"

"Vil du hellere lege sandkrig?"

"Ka`vi ik`prøve at grave huller, og så sprøjte med sandet li`som hundene?"

"OK ses i morgen, jeg smutter, for det var vist min mor, der kaldte!"

"Hej moar - hva`ska`vi ha`til aftensmad?"

"Vi skal ha`en lille sky med sovs af små sole, bagt i stenovn - det kaldes blomkålsgratin"

"Uhmmm... det smager himmelsk, mit mundvand sprudler allerede!"

"Lille skat, nu må du prøve at opføre dig som et normalt barn, vi får gæster til fodbad og spisning."

"Er der nu igen en dernede fra jorden a`, der skal snakke med far?"

"Din far har inviteret en mand, en slags leder og en dame, der skriver for ham, så jeg gør, hvad jeg kan, for at de skal føle sig velkomne. Vil du lave et fodbad til dem?"

"Aaaj, mor altså, du ved godt, jeg altid kommer til at lave vandet for varmt, må jeg ikke godt lege med mine stenfår?"

"Så lad gå, men lad nu være med at fortælle alt muligt mærkeligt under middagen, de stakkels jordboere bliver så forvirrede, når de hører dine lignelser."

"Ja, ja, men jeg prøver bare at få dem til at forstå, hvad jeg mener!"

En ældre mand med hvidt skæg sætter sig ved det runde bord, hvor middagen står og damper.
Ved havedøren står et par kurvestole og et velduftende kar med  vand. De to, der kommer ind, spænder sandalerne af og sætter et par brune og et par hvide fødder op i det lune vand.

"Min gud, hvad skal jeg dog stille op, kongressen spænder hele tiden ben for mine planer. De vil ikke acceptere, at jeg, som er farvet, er blevet valgt til præsident. Menneskene i mit land havde det bedre, da de indfødte strejfede rundt på prærien og levede af bisonkød og vilde urter."

"Rolig nu kære ven, det er vel ikke så galt fat, at du synes, jeg skal sende en ny istid ned over jorden?"

"Nej, det er slemt nok med alle de storme og oversvømmelser, menneskene tror ikke på, at du eksisterer mere og de tror da slet ikke på, at du vil sende din søn ned til os en gang til."

"Jeg overvejer også om det kan svare sig, sidste gang gik det jo ikke så godt."

Maria går hen til gæsterne med et par lækre lyseblå håndklæder.

"Velkommen herop, nyd nu et sundt måltid mad, med masser af proteiner og vitaminer, så kan mandfolkene finde ud af, hvad de vil stille op med jordboerne bagefter."

"Bliv heroppe hos os, og lad dem slå hinanden ihjel dernede på jorden!"

"Jesus og Magda har lige lavet en lille model af Valhalla ned i sandkassen, måske var det en ide, lad dem dernede på jorden tro på Thor og Odin igen og banke løs på hinanden som det passer dem!"

Referatet af mødet grifler jeg hastigt ned på min digitale tavle og sender den via nettet til alle papiraviserne nede på jorden.haleløs2011-10-13 16:31:39

Hyggeligt, sjovt, velfortalt møde mellem en jordisk 'frelser' - en magtfuld politiker, vi hernede venter os alverden af - og vores bibelhistorisk forbilledlige familie ..
venligst. ..
mille2011-10-13 20:37:29
- tak for det haleløs, den kom bare lige ud ad ærmet, jeg har ellers slet ikke skrevet i lang tid, bare bakset med nogle af de gamle tekster, som jeg ikke er tilfreds med - derfor er jeg heller ikke særlig produktiv

Finn Wilkens2011-10-30 10:24:00

Et stykke inde i teksten går det op for læseren, at Obama og en jouranlist er til middag. Tidsmæssigt passer det vel ikke helt med det lille jesus-barn fra børnehaven, men pyt med det.
Er det, du ønsker at sige med din historie, at hvis vi mennesker ikke ønsker kristendommen, så kan vi ha det så godt med Odin og Thor? Jeg mærker en sær laden-stå-til om ikke noget værre hos gud, der jo har al magten og derfor burde kunne gribe anderledes ind og hjælpe den stakkes Barak.
Det er da nærmest ondt at sidde og godte sig over, at nu kan de få Odin, kan de.
Dine dialoger virker fint, det er du god til, synes jeg.
mille2011-11-02 08:28:37
Tak for dine ord Finn - men jeg havde slet ikke tænkt mig at lade Gud være en eller anden vatnisse- jeg har såmæn ikke tænkt så meget over indholdet - budskabet - men kan godt se hvad du mener.

Bortset fra det, så skulle jeg jo på en eller anden måde op til middagen - og det er mig, der er journalist-englen, der som gæsterne, der kommer til Abraham og Sarah ankommer til Maria, Jesus og Gud Fader sammen med Barak - han skal til topmøde!

Altså jeg er meget fan af Ase-troen, synes slet ikke det er noget med, "at så kan man bare nøjes med" som du skriver, jeg beklager, hvis min fremstilling af Gud Fader virker nedladende, men han er vel ikke anderledes eller mere værd end Buddha, Shiva, Allah og hvad de allesammen hedder - lidt menneskelig må man vel godt fremstille ham.

Farverne i sandkassen skulle gerne få læseren til at komme i tanke om sangen:"Der står et slot i Vesterled, tækket med gyldne skjolde.."
- men min elementære viden om såvel gammelt som nyt testamente og asetro er nogenlunde, jeg har været meget interesseret i meningen - indholdet af de gamle historier for år tilbage - jeg glemmer så lige, at ikke alle har den grundviden - jeg har været udsat for det før her på siden, idet "læreren" ikke kendte "Altid frejdig, når du går...." - almindelig kendskab til salmer og højskolesangbog er nok så småt ved at forsvinde.

Synes den vindende tekst er kanon-god - helt rigtigt valg!!!

Amanda Gyldenlyng2012-02-20 19:40:39

Selvom, at det ikke stemmer helt med Jesuses alder (da han var fem, boede han vel på Jorden), er det en flot og forrygende fortælling.
Absolut en god læseoplevelse.

Vh. Amanda

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk