Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
børnebogskonkurrence om LGBT-familier (deadl. 21.maj 2019)
børnebogskonkurrence om LGBT-familier (deadl. 21.maj 2019)


Forfattersiden.dk
Forfatter: haleløs
Skrevet: 2019-01-16 14:29:22
Version: 1.8
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


se: https://grundtvig.dk/grundtvigsk-forum/boerneboeger-har-alt-under-so len-undtagen-regnbuer/

"
Børnebøger har alt under solen, undtagen regnbuer

Grundtvigsk Forum udskriver børnelitteraturkonkurrence, hvori der indgår LGBT-personer

“Hvis man allerede har svaret, bliver det kedeligt. Det er også derfor det kunne være godt, hvis der var LGBT-bøger, hvor der bare var to mødre, uden at det var temaet, at der var to mødre,” siger forfatter Kim Fupz Aakeson, der sammen med illustrator og børnebogsforfatter Cato Thau-Jensen og redaktør ved Gyldendal Sanne Paustian Billesbølle, udgør juryen bag Grundtvigsk Forums børnelitteraturkonkurrence.

Konkurrencen løber af stablen indtil 21. maj 2019, som er fristen for at indlevere et færdigt manuskript tilegnet de 3-6 årige.

Ønsket med børnelitteraturkonkurrencen er en større mangfoldighed af fortællinger, som også afspejler den virkelighed flere og flere børn lever i i dag. Og som betyder nye og anderledes familiekonstellationer.

”God børnelitteratur er mesterlige fortællinger om alle sider af menneskelivet,” siger formand for Grundtvigsk Forum, Kirsten M. Andersen og fortsætter:

”Fra H C Andersen over Astrid Lindgren, Halfdan Rasmussen og Ole Lund Kirkegaard til nogle af de mange nulevende børnebogsforfattere, har vi en perlerække af god børnelitteratur, der skildrer voksenlivet i børnehøjde, både underligt, skarpt, skæbnesvangert og mirakuløst. Fortællingerne undersøger og fremstiller forholdet mellem mennesker i de historier, som livet er spundet ind i. Hvis fortællingen har noget på hjerte, bliver dens tilhører ikke ladt uberørt tilbage. I litteraturen er det muligt at lege hjemme i det fremmede.”

Alle interesserede har mulighed for at deltage i konkurrencen, og vinderen modtager en præmie á kr. 20.000,-

 

Kriterier:

Målgruppen er de 3-6 årigeDer skal optræde én eller flere LGBT-personer i historien. Hvorvidt disse er hovedkarakterer eller bipersoner er helt op til dig. Illustrationer modtages ikke
Omfang max. 6000 tegn, inkl. mellemrum

Frist:

Bidrag indsendes senest den 21. maj 2019 til vartov@vartov.dk
Skriv ’børnelitteraturkonkurrence’ i emnefeltet


Bedømmelse:

Vinderen udvælges af en jury bestående af børnebogsforfatter Kim Fupz Aakeson, illustrator og børnebogsforfatter Cato Thau-Jensen og redaktør ved Gyldendal, Sanne Paustian Billesbølle

Offentliggørelse:

Vinderen af børnelitteraturkonkurrencen offentliggøres ved en præmieoverrækkelse i Vartovs Store Sal onsdag den 14. august 2019 under Copenhagen Pride Week

Konkurrencen er udstedt af:

Grundtvigsk Forum har udstedt børnelitteraturkonkurrencen. Grundtvigsk Forum er en forening, der bringer N.F.S Grundtvigs tanker om frihed, ånd og fællesskab i spil i nutiden og bidrager til den aktuelle debat om skole, kirke og samfund.

Konkurrencen er støttet med midler fra Statens Kunstfond, Copydan tildelt af Autorkontoen i Dansk Forfatterforening, BUPL’s Solidaritets- og Kulturpulje, StorkKlinik og N.F.S. Grundtvigs Fond.

Kontakt:

Yderligere information om selve konkurrencen, kontakt vartov@vartov.dk

Pressehenvendelser: Kontakt formand for Grundtvigsk Forum, Kirsten M. Andersen: Tlf. 2680 1650 eller leder af Grundtvig-Akademiet, Ingrid Ank: Tlf. 4193 9008

"

(* uden ansvar *)

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk