Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Arbejde
Arbejde


Forfattersiden.dk
Forfatter: Inferian
Skrevet: 2017-11-19 20:16:22
Version: 1.0
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


          En bus nærmer sig. Det er lidt mørkt men ikke helt. Det er tid til at komme på arbejde, endnu en dag uden aftensmad. Han står stille og rolig. Han venter på bussen, som skal køre ham på arbejde. Lige nu kigger han, på en reklame af McDonald, hvor der er en store burger. Han stopper med at kigge, han skal ikke tænke på mad, det gør ham endnu mere sulten. Han ville spise sådanne en, men han har ikke penge til det. Han har næsten ikke nok penge til bussen, men det er den eneste transportmiddel til hans arbejde. Han skal spise om lidt, når han kommer på stedet. Han rejser sig, han tager sin taske og går i bussen. Der er ingen ledige siddepladser, så han skal stå. Han har mange tanker, han er lidt bange, som altid, når han kører på arbejde. Det er en almindelig dag i hans liv, livet som begyndte for cirka tre måneder siden.
          Alt begyndte med hans kones død. Hun var syg, hun havde kræft. Hun lå i et sygehus, det kostede rigtig meget tid og mange penge. Han elskede hende meget højt. Han kørte på arbejde, og bagefter til sygehus, sommetider kørte han slet ikke hjem. Der var der ikke tid til det. En gang kom lægen og sagde til ham, at der kun var en mulighed. Den eneste mulighed var kemoterapi, men det var han, som skulle betale for det. Det var meget mere end det, som de dengang havde på deres opsparingskonto, men som mennesker siger: ”Der er ingenting mere vigtigt end mennesker” eller ” Penge gør os slet ikke lykkelige”. Han troede også på det, og derfor tog han et lån. Det var hurtig på vej til syghuset . Han var på vej til sin kone, han skyndte sig. Han læste ikke de præcise detaljer. Det var den først fejl i hans beslutning. Han betalte for kemoterapi. Han havde stort håb om, at det lykkes, at hans kone blev rask igen. Men der var svært at vurdere. I begyndelsen mistede hun sit hår, hun følte sig mere, og mere træt . Om natten fra søndag til mandag døde hun. Han sad ved side n af hende. Han holdt hendes hånd, når de begge to sov. Det var færdig med håb, færdig med en del af livet, men der var mere ondt i hans liv, som skal komme snart. Der var mange nætter , hvor han ikke kunne sove, hvor hans øjne var våde af tårer. Hans hjerte var brækket i mange små stykker. Hans liv havde ingen betydning. Han levede kun for at betale lånet tilbage. Der var ingen farver i hans liv , der var kun sort og hvid, ingen grå og slet ikke de andre forskellige farver som rød, grøn eller blå. Han kørte på arbejde og hjem, hjem og arbejde igen. Han havde dengang slet ikke betalt halvdelen af lånet tilbage, og det så ud til, at det tog meget mere at betale det hele tilbage.
          Hans åbnede øjnene. Der var par dråber af tårer, men det var der ikke tid til. Livet er ikke altid lykkeligt. Han trykker på bussens stopknap. Han går forbi mennesker ud af bussen. Han går et par meter. Han står på en lille vej, hvor der ingen mennesker er. Han åbner sin taske. Der er slet ikke dokumenter eller andre ting til arbejde. Det var aften, alle butikker var lukkede. Han arbejder om morgen, men også om aften. Aftenarbejde er lidt anderledes. Det er hans tid. Det er aften, endnu mere mørkt. Der er næsten ingen mennesker i nærheden. Han tager en maske, hammer og taske. Det er det, som giver mulighed for at betale lånet tilbage. Et kraftigt slag og glasset er brækket. Han har cirke 5 minutter til at tage det, som er mest værdifuldt. Måske kan du tænke, at det er ikke retfærdigt, eller godt, men det er den eneste vej, som han kan se nu. Ejeren af butikken får kompensation fra forsikringen.
          Han ville ikke spille i lotto, fordi han skulle putte penge, som han ikke har lige nu. Han stjæler, fordi hans kone også blev stjålet fra ham, da han sov. Hendes liv blev stjålet, det liv som var forbundet med hans liv.

prefu2017-11-25 13:39:05

Langt forspil til et job som tyv, og svært at læse når du skriver som du gør. Eks. Hans liv havde ingen betydning. Ved at skrive Hans med stort, kan det forstås som et navn Hans, du kunne uden at miste noget skrive. Livet havde ingen betydning og forsætte. Hvis du skiller teksten lidt mere bliver den nemmere at læse.
Ellers et ok emne. der er jo altid en årsag.
venligst.

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk