Forfattersiden.dkForfattersiden.dk kræver login, før du selv kan bidrage med indhold
 
Forfattersiden
Pigerne - (Ufærdig tekst/kladde)
Pigerne - (Ufærdig tekst/kladde)


Forfattersiden.dk
Forfatter: JKKN¤
Skrevet: 2011-07-25 00:45:41
Version: 1.1
Anbefal:Klik på +1 ikonet for at anbefale teksten i Google-søgning
 
 Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg Klik her for at annoncére teksten på din egen Facebook væg
 


(Ide til novelle. Jeg sidder lidt fast pt. hvor jeg mangler en egentlig slutning, og novellens pointe/mening, men kan nu alligevel godt lide denne del, så jeg vælger at lægge denne del ud på trods. Så håber meget på tanker, meget gerne ideer, og kommentar omkring jeres opgattelse af det skrevende. Uanset hvilken mening du end har, vil det betyde meget for mig at få så meget respons som overhovedet muligt!
ps. overskriften er ikke den endegyldige overskift! Venligst JKKN)


                                                   Pigerne

Bussen stopper, døren går op. Ind vælter de to veninder, mens de  fniser. De pjatter med hinanden, og de griner højlydt. De pjatter ned på de bagerst sæder.

En kvinde, som er den eneste passager foruden pigerne, skuler mod de to piger. Da pigerne opdager den sure kvinde, kigger de på hinanden, og griner endnu højere. Det er sjovt. De ved godt at de opfører sig lidt overgearjet. Men de kan slet ikke stoppe med at pjatte rundt. De får helt ondt i maven. Det griner de også af.

Bussen stopper, bagdøren åbner. Den sure kvinde går ud af bussen, mens hun siger vredt ”Nogle burde opdrage på jer to!” De holder vejret lige indtil døren igen lukker, og så flækker de igen af grin. De er helt euforiske.

Buschaufføren kan se de to i spejlet. Han bare smiler af dem. Han kan selv huske hvordan det var at være så ung. Ingen bekymringer, ingen regninger, ingen lange arbejdsdag. Ohk ja han husker det som var det i går. Han synes bare det er skønt at de hygger sig.

Buschaufføren skruer helt op for musikken, mens han traller højlydt med på melodien. Så det kan hørers i hele bussen. Det er en kendt slager fra firserne. De to piger skråler også højt med på sangen.

Den sprudlende trio ankommer til endestationen. Bussen stopper. Chaufføren åbner alle dørene, og vinker farve til pigerne. Der hopper ligeså livligt ud i den unge aften, mens dørene lukker bag dem.
Chaufføren kører bussen hen til parkeringen. Det var aftens sidste tur. Nu skal han bare hjem af. Og det kan ikke gå for langsomt.

haleløs2011-07-25 10:59:25

Særdeles livagtigt filmmanuskript. En ellers begivenhedsløs bustur. oplives med velbeskrevet rollebesætning + konflikt (sur dame) Kan vældig godt lide dit nuancerede ordforråd! (ta' et kig på Nanna LA). Da jeg forstår teksten stadig er under udarbejdelse har jeg egentlig ingen kommentarer til den ... sætter blot et bogmærke (så jeg kan følge med).
venligst ...
JKKN¤2011-07-26 11:01:25
Hej Haleløs
Mange tak for din kommentar. Prøver at lade teksten lægge lidt, og så vil jeg vende tilbage til den, da jeg er gået lidt kold i den, men synes alligevel at der kunne komme noget interessant ud af det je allerede er kommet frem til..Men tak for din tid, det er altid rart at hører et eller andet på en tekst man sidder fast i, som jeg gør med denne.
Kram Jkkn

Du skal være logget ind, før du kan kommentere og vurdere!

Seneste profil og bidrag

Seneste opdateringer

En tilfældig udvalgt tekst

Fra Forfattersiden.dk